SAS blander sig uden om mulig Cimber-strid

Selv om SAS' underleverandør Cimber kan være på vej mod en strejkesituation, bliver det uden det skandinaviske flyselskabs indblanding, rapporterer branchemediet Check-in.

Arkivfoto. Selv om SAS' underleverandør Cimber kan være på vej mod en strejkesituation, bliver det uden det skandinaviske flyselskabs indblanding Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen drejer sig om en ny overenskomst for piloterne i Cimber, og anden strejkevarsel kan muligvis være på vej fra Flyvebranchens Personale Union i denne uge, hvis ikke parterne nærmer sig hinanden.

Første varsel blev sendt i uge 24.

»Det er vigtigt for os, at vi har et stærkt regionalt netværk, og at det er dygtige europæiske partnere, som vi samarbejder med. Hvis vi ikke er i stand til i Danmark at konkurrere med resten af Europa, er det en meget negativ udvikling. Vi stiller nogle krav til vores underleverandører af de skal tilbyde overenskomst og konkurrencedygtige vilkår, og det er op til leverandørerne, hvordan de klarer at løse opgaven,« siger koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fra SAS til Check-in.

Cimber blev overtaget af irske Cityjet tidligere på året og opererer 11 fly for SAS i Københavns Lufthavn, som led i en beslutning om at operationer med fly med færre end 100 passagerer skal klares af eksterne partnere.