SAS: Færre kabineansatte skal hjælpe besparelser på vej

Luftfartsselskabet SAS vil i perioder fremover skære i antallet af kabinepersonalet ombord på selskabets charter- og langdistanceflyvninger.

SAS vil fremover reducere lidt på antallet af ansatte i kabinen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Det er en del af de yderligere spareøvelser, som selskabet vil gennemføre for at skære samlet 3 mia. svenske kr. af udgifterne frem mod 2020.

Det skriver branchemediet check-in.dk.

SAS arbejder normalt med flere kabineansatte end lovkravet på flere af selskabets længere flyvninger for at kunne leve op til sit definerede servicekoncept, men på nogle af disse flyvninger vil selskabet fremover reducere lidt på antallet af ansatte i kabinen, skriver check-in.dk.

I luftfartsselskabets regnskab for andet kvartal 2016/17, der blev præsenteret onsdag morgen, løftede SAS sløret for, at besparelserne i perioden frem til 2020 skal fordobles, så der nu i alt skal skæres 3 mia. svenske kr. af budgettet - mod det tidligere mål om 1,5 mia. svenske kr. for perioden 2017-2019.

Dermed følger SAS' administrerende direktør, Rickard Gustafson, op på udmeldingen efter første kvartal, hvor han varslede en betydelig forhøjelse af effektiviseringsprogrammet.

I alt er der identificeret 200 nye initiativer.

Resultateffekten af programmet vil uændret være 700 mio. svenske kr. i 2016/17.

Til næste år venter SAS nu besparelser på 900 mio. svenske kr. mod tidligere 500 mio. svenske kr. I 2018/19 vil programmet give en resultateffekt på 1 mia. svenske mod 300 mio. svenske kr. i det tidligere program. De sidste 400 mio. svenske kr. får effekt i regnskabsåret 2019/20.

SAS' flyvirksomhed ventes at levere besparelser på 1,2 mia. svenske kr. Ground handling skal spare 0,9 mia. svenske kr., på det kommercielle område skal der spares 500 mio. svenske kr., og inden for administrationen skal der spares 400 mio. svenske kr.

En helt ny organisation etableres desuden i SAS med virkning fra 1. juli med henblik på at gennemføre effektiviseringerne og sikre den ventede resultateffekt. Organisationen skal desuden se på, hvorledes der kan skabes nye indtægter, skrev SAS i sit regnskab onsdag.

Omkostningerne til omstruktureringer ventes i perioden 2017-2019 at løbe op i samlet 1 mia. svenske kr.