Samsungs iPad skal i inderlommen

Nu får Apple konkurrence fra en solid og stor spiller. Samsung er klar med sin Galaxy Tab, som modsat iPad kan være i inderlommen og samtidig er en telefon.

Foto: THOMAS PETER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: En ægte tavle-PC skal ikke være stor som en Apple iPad - den skal kunne lægges i inderlommen og alligevel kunne det hele, inklusiv være en telefon.

Se billederne: Her er Apples nye lækkerier

Det mener en af verdens største elektronikproducenter, sydkoreanske Samsung, som nu er klar med sin iPad-konkurrent, Samsung Galaxy Tab.

Den syv tommer store tavle-PC med en vægt på blot 380 gram blev lanceret på Europas største messe for forbrugerelektronik, IFA, i Berlin torsdag og vil allerede i løbet af september komme til salg.

Samsung Galaxy Tab er tynd som en af de nye mobiltelefoner, har en skærm, der kan bruges både inde og ude, og frem for alt kan den stikkes i inderlommen og i øvrigt holdes i en enkelt hånd.

Galaxy Tab kører med Googles styresystem, Android 2.2, og skærmen, der diagonalt måler 17,8 cm, har en opløsning på 1.024 x 600 pixler - det samme som en af de gode mini-PCer.

Der er indbygget kamera til både video og almindelige fotos samt blitz, og man kan bruge Galaxy Tab til videokonferencer. Samtidig er den en mobil e-bogslæser, som man nemt kan have med sig rundt. Tavle-PCen kan både gå på de hurtige mobilnet og kobles på trådløse net.

Alle delene i den er Samsungs egne. Galaxy Tab kan også ringe som en telefon, modsat Apples iPad, og man kan koble et Bluetooth-hovedsæt til, så den kan betjenes, selv om den ligger i lommen. Tavle-PCen vil i USA blive koblet til de musik-, film- og TV-tjenester, som Samsung har, og som ventes udvidet til andre områder af verden. Tilsvarende er der adgang til en elektronisk boghandel. Når skærmen drejes, vender billedet automatisk.

Det udnyttes i f.eks. e-postdelen, hvor skærmen i lodret position viser selve beskeden, mens den deles i en liste til venstre og beskeden til højre, når den vendes vandret, altså samme opsætning som på en PC. Endelig kan Galaxy Tab bruges som GPS-navigation med Googles korttjeneste, Maps, som basis og kan ligge i f.eks. en cykelkurv.