Mekka for 3D-TV og iPad-konkurrenter åbner

Europas ubestridt største messe for forbrugerelektronik gør klar til at sætte ny rekord i jubilæumsåret.

Det slutter aldrig med de fladskærme. Nu åbner Europas fladskærmsmekka igen i Berlin. Foto: Fabrizio Bensch, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man vil være immun over for alt, der handler om 3D-fladskærme og tavle-PCer, så læg vejen om Berlin.

Læs også: Sony udfordrer Apple på musik og film

På onsdag vil man helt sikkert ikke kunne rumme mere, hvis man ellers har brugt de forudgående dage på at snuse - eller kæmpe sig - rundt på verdens største messe for forbrugerelektronik og husholdningsudstyr, IFA. Her ventes der sat ny udstiller- og publikumsrekord med ikke over 1.200 udstillere fra de helt store til de ganske små.

Googles topchef på scenen

Årets IFA-messe er nummer 50 i rækken. Den holdes 3.-8. september i det enorme Messegelände omkring det karakteristiske radiotårn, der signalerer, at messens officielle grundlag fortsat er radioteknologi. IFA er verdens største messe for underholdningselektronik, husholdningsmaskiner, informations- og kommunikationsteknik.

Alle de store vil være med igen i år. Senest har Googles topchef, Eric Schmidt, sagt ja til at holde afslutningstalen 7. september. Dermed holdes dampen oppe til det sidste.

Nyeste TV-apparater skal sælge(s)

Her vil være alt - gentager: alt - det nyeste nye fra teknologiens verden, domineret af 3D-fladskærmsfjernsyn og en sværm af konkurrenter til Apples armholdte iPad-computer. Alle vil forsøge at overgå konkurrenterne med endnu en teknologisk detaille, som lige gør dem et mulehår bedre.

Giganter som Sony, LG Electronics, Samsung og Panasonic ventes at satse stort på netop 3D-TV, som skal forsøge at skabe nyt salg af fladskærme på et tidspunkt, hvor mange for nylig netop har købt et - uden 3D, naturligvis.

Læs også: Sydkoreansk TV-gigant barsler med iPad-konkurrent

Ifølge analysefirmaet iSuppli ventes der i år solgt 4,2 millioner 3D-TV-apparater eller omkring to procent af alle LCD-fladskærme. Til gengæld vil det stige til 78 millioner i 2015.

Kontrakter for milliarder

Samsung menes at være klar med sin Galaxy Tab og Toshiba med sin SmartPad, som begge skal konkurrere med Apples iPad.

Læs også: 3D og internet indtager fremtidens TV-skærme

Messen er ikke kun en udstilling. Der handles livligt og indgåes store kontrakter. I 2009 blev der sat underskrifter på aftaler for mere end tre milliarder euro. Arrangøren GfU forventer et stigende elektroniksalg i år i hjemlandet Tyskland. Salget skulle gerne runde mindst 25 milliarder euro mod sidste års rekord på 24,3 milliarder.

Business.dk dækker IFA 2010.