Sumobrydere får iPad i stedet for mobiltelefon

De store kæmper(e) kan ikke betjene en mobiltelefon med deres store fingre, og derfor går kommunikationen galt.

"Det skrev jeg i hvert tilfælde ikke i den SMS!" synes disse japanske sumobrydere at diskutere. Nu får de iPad i stedet til de store fingre. Foto: Richard A. Brooks, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er nu hjælp på vej fra en uventet front til de kolossale, japanske sumobrydere, der kæmper fint på podiet men kæmper en ganske anden kamp med deres mobiltelefon.

Mange af nærkæmperne har nemlig så tykke fingre, at de har store vanskeligheder ved at ramme de rigtige taster på selv de største mobiltelefoner.

Læs også: Mød robotterne i sommervarmen

Det agter det japanske sumoforbund at gøre noget ved. Man er derfor i færd med at indkøbe 60 styk af Apples armholdte iPad-computer. De skal ligge fremme på de 51 træningssteder i landet, skriver BBC.

Bedre kommunikation mod skandaler

iPad-computeren har en stor skærm, hvorpå man kan kalde et digitalt tastatur frem. Og det har tilpas store taster, også til sumofingre.

Læs også: Robotter dyster i sumo-brydning

Sumoforbundet forventer, at der dermed kan skabes hurtigere kommunikation mellem brydere, trænere og forbundet selv. Hidtil har man været afhængig af mobiltelefoner, men sportsgrenen har været ramt af flere skandaler på det seneste.

»Når de (sumobryderne, red.) forsøger at sende e-post på mobiltelefoner eller PCer, rammer de ofte to eller tre taster samtidig,« skriver dagbladet Nikkan Sports om det nye tiltag.