Samsung: Ny toptelefon bliver en sællert

Salget af den nye Galaxy Note 7 vil overgå sidste års model, forudser mobilgiganten. De andre mobilgiganter gør klar til deres lanceringer.

Galaxy Note 7 blev tirsdag præsenteret som Samsungs nye toptelefon, og forventningerne til salget er meget høje hos mobilgiganten. Arkivfoto: EPA/Yonhap/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: YONHAP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsungs nye toptelefon, Galaxy Note 7, som blev præsenteret tirsdag, vil blive langt populærere end sidste års model med pen.

Det sagde Koh Dong-jin, der er chef for Samsungs mobilforretning, på en pressekonference i New York til sydkoreanske journalister efter afsløringen af den 5,7 tommer store smartphone med digital pen, øjenæblescanner og filmvisning med den nye HDR-billedforbedringsteknologi blev afsløret. Han forventer, at salget vil overgå Galaxy Note 5 - uden dog at ville fortælle om konkrete salgstal.

Samsung offentliggør aldrig selv salgstal på sine telefoner men er verdens største mobilproducent.

Godt mobilsalg i år

Galaxy Note 7, der kører Android 6.0.1 som styresystem, kommer i handelen 2. september til en pris på 6.699 kroner.

Samsung har haft et godt salg af sine hidtidige topmodeller, Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, hvor skærmen fortsætter rundt på kanten, ligesom den nu også gør på Galaxy Note 7, der er designet til mere professionel brug, altså arbejdsmæssigt. Galaxy S7-telefonerne er blevet rost af anmelderne som de lige nu allerbedste smartphonetelefoner på markedet overhovedet.

Samsung har rykket lanceringen af Galaxy Note 7 tættere på sommerferien for at få mere tid til at være på markedet og slå sig fast, inden Apple forventeligt er klar med sin iPhone 7 til september og dermed i en tid ventes at overtage rampelyset.

Klar til næste lancering

Også de andre store mobilproducenter gør klar til efterårslanceringerne af nye topmodeller, de fleste i forbindelse med Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin i begyndelsen af september.

LG Electronics, der ligesom Samsung er sydkoreansk, har allerede annonceret, at den nye V20-smartphone i topklassen kommer i handelen til september som afløser for sidste års V10-model. V20 vil være den første, der kører den allernyeste og endnu ikke frigivne udgave af Googles mobilstyresystem Android, kaldet Android Nougat.

LG lancerede i marts sin G5-telefon, der som den første havde udskiftelige moduler, så man f.eks. kunne koble et lydmodul med B&O-teknologi til telefonen og få bedre lyd. G5 har imidlertid ikke solgt så godt, som LG havde håbet.