Samsung skifter mobilledelsen ud

Tronarvingen til det enorme, sydkoreanske konglomerat flytter mobilchefen gennem seks år væk fra den daglige ledelse.

Gennem mange år har det været Samsungs mobilchef, J.K. Shin, der gik på scenen og præsenterede de seneste nyskabelser fra den sydkoreanske mobilgigant. Nu bliver han flyttet væk fra den daglige drift og skal i stedet se på langsigtede strategier. Arkivfoto: Yonhap/EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: YONHAP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arvingen til verdens største producent af TV og mobiltelefoner, sydkoreanske Samsung, rokerer nu rundt i ledelsen. Det betyder, at den hidtidige mobilchef får mindre indflydelse.

Den 47-årige Jay Y. Lee står til at overtage ledelsen af Samsung-konglomeratet, som producerer rigtigt mange andre ting end forbrugerelektronik, og som i dag ledes af hans far, Lee Kun-hee, der er sygemeldt efter et hjerteanfald sidste år.

Ændringerne betyder, at den 59-årige J.K. Shin, som siden 2009 har været Samsungs ansigt udadtil på mobilfronten og har præsenteret de nye telefoner på alle de store teknologimesser verden over, afløses som mobilchef af den 54-årige Dongjin Koh, der ligesom J.K. Shin er ingeniør og har været i mobildivisionen siden 2006. Dongjin Koh har spillet en afgørende rolle i udviklingen af de seneste toptelefoner fra Samsung, Galaxy S6 og Galaxy Note 5.

Kamp om at genvinde tabt terræn

J.K. Shin skal i stedet stå for den overordnede mobildivision i Samsung Electronics og fokusere på den langsigtede strategi og udvikle nye vækstforretninger.

Dermed mindskes hans indflydelse i en tid, hvor Samsung kæmper for at genvinde tabte markedsandele fra amerikanske Apple og kinesiske Huawei og Xiaomi. Samsungs to seneste toptelefoner, Galaxy S6 og S6 Plus, har trods meget flotte anmeldelser ikke solgt så godt, som giganten havde troet, og i mellemtiden har især Apple vundet terræn. Samsung er dog stadig ubestridt den største mobilproducent af både smartphonetelefoner og af mobiltelefoner som helhed med stor afstand ned til Apple på andenpladsen.

Analytikere ser ændringerne som et forsøg på især at stække de kinesiske udfordrere, der ligesom Samsung selv producerer smartphonetelefoner med Googles mobilstyresystem, Android, men ofte til priser, der ligger på omkring halvdelen af, hvad Samsung tager for sine telefoner.

Også Samsungs chef for TV og anden hjemmeelektronik, Yoon Boo-keun, flytter væk fra den daglige ledelse.