Øjenscanner og HDR-teknologi: Her er Samsungs nye toptelefon

Den 5,7 tommer store Galaxy Note 7-smartphone med digital pen har kopieret topsællerten Galaxy S7s skærm med buet glaskant og har både øjenæblescanning og en hemmelig mappe.

Galaxy Note 7 er som forgængerne udstyret med en digital pen, S Pen, som både kan bruges til at skrive og tegne med og til at klikke sig rundt på skærmen med. Foto: Drew Angerer, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung har skudt efterårets lanceringer af nye toptelefoner i gang med sin nye Galaxy Note 7-smartphone, der har buet skærm og kan låses op med øjnene, og håber dermed at kunne fastholde sit gode mobilsalg i også andet halvår.

Den 5,7 tommer store Galaxy Note 7, der blev præsenteret tirsdag aften, har fået skærm rundt om kanten, sådan som topmodellen Galaxy S7 Edge har det. Galaxy S7-telefonerne kom på markedet i marts og har sikret verdens største mobilproducent et solidt salg som - ifølge analysefirmaet Strategy Analytics - den bedst sælgende Android-smartphone i første halvår. Den nye Galaxy Note 7 er som forgængerne i Note-serien udstyret med den digitale S-Pen, der både kan bruge til at tegne, skrive og klikke med, og vil kunne købes i butikkerne fra 2. september til 6.699 kroner.

Telefonen, der kører Android 6.0.1 som styresystem, leveres med 64 gigabyte lagerplads, der kan udvides med et mikroSD-kort og nå helt op på 256 gigabyte. Skærmen har en opløsning på 2.560 x 1.440 pixler, og der er et kamera med en opløsning på 12 megapixler bagpå og på fem megapixler fortil. Telefon og pen er vandafvisende, og Galaxy Note 7 kan streame film i den nye billedfarveforstærkningsteknologi HDR, som også mange nye fladskærms-TV nu er udstyret med.

Samsung har taget det nye USB-C-stik til sig. Det er tænkt som fremtidens USB-stik, og det er ligegyldigt, hvilken vej det vender, når telefonen skal oplades, eller når der skal overføres filer til og fra telefonen. Foto: Drew Angerer, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer.

Øjenæblescanning og hemmelig mappe

For første gang hos Samsung vil man kunne låse telefonen op med sine øjne. Galaxy Note 7 har indbygget øjenæblescanning, som vil kunne genkende én. Telefonen virker også med Samsungs mobilbetalingstjeneste, Samsung Pay, som dog endnu kun er åbnet i enkelte lande.

Endelig er Galaxy Note 7 udstyret med en separat og hemmelig mappe, Secure Folder, hvori man kan opbevare personlige eller fortrolige oplysninger under ekstra beskyttelse, så folk, der låner telefonen, ikke kan se dem.

Den digitale pen, S Pen, kan skubbes ind i telefonen, så den ikke bliver væk. Både pen og telefon er vandafvisende. Foto: Drew Angerer, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer.

Samsung har fremrykket lanceringen af Galaxy Note 7-telefonen for at nå at vinde så megen tid som muligt til at reklamere for den og S7-telefonerne, inden Apple forventeligt for en tid overtager rampelyset, når den kommende iPhone 7 ventes lanceret i september. Forventningerne til iPhone 7 er dog på forhånd skruet noget ned hos analytikerne, som ikke regner med, at Apple vil levere de afgørende nyskabelser, der skal til, for at mange udskifter de tidligere iPhone-modeller straks.

Andre af de store mobilproducenter ventes at lancere nye toptelefoner, når Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, holdes i Berlin i begyndelsen af september.

Den nye Galaxy Note 7, som kan købes fra september, kommer i flere farver. Foto: Drew Angerer, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer.

LÆS MERE