Sælgere af videokonference øjner muligheder i askeskyen

Virksomheder, der sælger videokonferencer, gør klar til rykind fra danske virksomheder, som vil fremtidssikre sig mod nye askeskyer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den islandske askesky kan give et ekstra skub i danske virksomheders brug af video-, web- og audiokonferencer. Det håber de virksomheder, som sælger udstyr og konsulentbistand inden for området.

”Lige nu er indtrykket, at virksomhederne har travlt med at få medarbejderne hjem, og at de ikke er gået i løsnings-mode endnu. Men når de begynder, at tænke over, hvad de kan gøre for at afbøde en lignende situation, så forventer vi, at der vil komme en del opmærksomhed omkring videokonferencer,” siger medstifter og adm. direktør Tommy Norlav fra AV Fusion, der som en del af den norske Avikom-koncern er specialiseret i at levere audio-, video- og webkonferencer.

Han sammenligner situationen i øjeblikket med den, der opstod efter 11. september 2001. Da chokket over terrorhandlingerne i USA havde lagt sig, begyndte virksomhederne også at interesse sig for, hvordan de kunne gardere sig mod en lignende situation, hvor flytrafikken blev sat på standby.

”Efter de seneste dages begivenheder må virksomhederne nødvendigvis til at tænke over, hvordan de sikre, at de kan håndtere en lignende situation i fremtiden,” siger Tommy Norlav.

Omkring 12 pct. af de danske virksomheder bruger i dag videokonferencer. Det fremgår af tal fra Danmarks statistik i rapporten Det Digitale Samfund 2009 fra december sidste år. Det er især virksomheder inden for it og kommunikationsbranchen, der har taget teknologien til sig, og det er også mest udbredt hos større virksomheder, typisk med datterselskaber i udlandet eller stor global aktivitet.

”Det er især virksomheder, der har mange gentagende rejser til de samme steder, hvor de møder de samme mennesker, der hurtigt kan se en gevinst af at indføre videokonferencer. Her vil investeringen ofte være tjent ind i løbet af det første år,” siger Tommy Norlav, der de seneste 15 år har arbejdet professionelt med at få danske virksomheder til at holde konferencer via computer- og tv-skærme.