Så meget tjener den danske krimikonge

Læselystne danskere valfarter i disse dage til Bogforum i Bella Center for at møde de danske forfattere, som her har mulighed for at sætte ekstra gang i salget af deres værker. Men hos den danske krimikonge Jussi Adler-Olsen ruller millionerne bare ind.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Forfatteren Jussi Adler-Olsens bøger er nu udkommet på 25 sprog, og på verdensplan har han solgt omkring 10 millioner eksemplarer.
Læs mere
Fold sammen
Den danske krimikonge Jussi Adler-Olsen skulle lørdag - sammen med danske forfatterkolleger - signere kogebogen "Forfatternes Køkken" på Bogforum i Bella Center.

Adler-Olsen bør imidlertid ikke bekymre sig om at få brød på bordet.Hans voldsomme succes med kriminalromanerne med politimanden Carl Mørck og hjælperen Assad, der har storsolgt over hele verden, har nemlig gjort ham til mangemillionær de seneste år - og mon ikke at indtægterne fra filmindspilningen af "Kvinden i Buret" i år vil bidrage yderligere til Adler-Olsens økonomiske succes. Filmen fra Zentropa solgte på de første 20 dage i oktober en halv million biografbilletter

Adler-Olsens forretningsmæssige succes er til at tage at føle på. Ifølge 2012-regnskabet fra hans forfatterselskab, ADLEROLSEN.DEP ApS solgte han sidste år bøger m.v. for 25,8 mio. kr. mod knap 20 mio. kr. i 2011.

Med afkastet af investeringer løb overskuddet før skat op i 26,2 mio. kr. mod 18,9 mio. kr. i 2011.

Efter skat har Adler-Olsens virksomhed tjent næsten 20 mio. kr. Det er ligeså meget som den amerikanske IT-gigant Hewlett Packard tjente i Danmark og mere, end hvad de to olieselskaber Q8 og Total tjente i Danmark sidste år.Efterhånden er formuen i forfatterens selskab løbet op i 30,4 mio. kr., og der er stort set ingen gæld, selvom der i 2012 er investeret i en ejendom til 4,8 mio. kr.

Det flotte 2012-overskud er blevet fejret med et udbytte på 8 mio. kr. mod 4,4 mio. kr. for 2011.