Røde ører hos Twitter: Suspenderer topchefs konto ved en fejl

Twitter begik forleden aften en brøler af rang. Det sociale medie kom ved en fejl til at suspendere CEO og medstifter Jack Dorsey fra det sociale medie.

Jack Dorsey, stifter af Twitter Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Du vil vel gerne være med i hulen Jack? Du vil gerne have din Twitter-konto tilbage?«

Vi kender det allesammen. Af en eller anden grund kan man ikke logge på Twitter eller et andet socialt medie, på grund af der dukker én eller anden fejlmeddelelse op. Man er for en stund lagt på is af de sociale medier, man er for en stund uden for fællesskabet.

Den skæbne mødte Twitters topchef og medstifter Jack Dorsey forleden aften. Chefen kunne ikke logge på, hans konto var blevet suspenderet.

Da kontoen kom online igen tweetede Dorsey, at suspensionen var resultatet af »en intern fejl:«

»Jeg sætter lige min Twitter op … igen (konto-suspenderingen var en intern fejl),« skrev Dorsey.

Fun fact: Det tweet er en videreudvikling på det første tweet på Twitter nogensinde, hvor selvsamme Dorsey i marts 2006 skrev:

Nogle dele af hans konto, som bruger håndtaget @jack, tog et stykke tid for at komme tilbage til normal.

Suspenderingen af topchefen førte til spekulationer om hans konto kunne være blevet hacket eller automatisk lukkede ned på grund af et stort antal klager fra andre brugere.

Det fremkaldte vrede reaktioner fra nogle folk, der spurgte, hvor mange almindelige brugeres konti der ved et uheld kan have været suspenderet.

Dorsey, en af ​​Twitters grundlæggere, var selskabets første direktør, før han blev tvunget ud i 2008. Han vendte senere tilbage til firmaet og overtog det øverste job igen sidste år.

Det må være en lektie, at man ikke går fri, bare fordi man ejer foretagendet. Det måtte Facebook stifter Mark Zuckerberg også sande for to uger siden, hvor en fejl i Facebooks system erklærede flere tusinde brugere døde. Facebooks sprællevende CEO inklusive.