Rod med kontrakter koster Ryanair 60 mio. kr.

Fransk domstol mener, at Ryanair har været lige lovlig kreativ i forhold til nationens arbejdsmarkedslov og sender derfor både bøde og et tilbagebetalingskrav på samlet set 60 mio. kr. efter det irske lavprisselskab.

Her ses nogle af Ryanairs fly i lufthavnen i Marignane-lufthavnen ved Marseille. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ryanair forbrød sig mod fransk arbejdsmarkedslov, da det mellem 2007 og 2010 havde mere end 120 ansat i lufthavnen i Marseilles på irske kontrakter. Det har en fransk domstol afgjort, og det har resulteret i både bøde og tilbagebetalingskrav. Det skriver britiske BBC.

Det samlede krav mod det irske lavprisselskab kommer op over otte millioner euro (60 mio. kroner). De 200.000 er en regulær bøde - resten består af et krav om efterbetaling af diverse arbejdsmarkedsbidrag, pensioner og lignende.

Ryanair er dog lodret uenig i afgørelsen og den agter ifølge det britiske medie at anke afgørelsen. Hvis det ikke har heldet med sig i en ny retssag, så forventer selskabet at rette tilbagebetalingskrav mod den irske regering. De ansatte i lufthavnen i Marseilles har nemlig allerede betalt arbejdsmarkedsbidrag i Irland.

Lavprisselskaber som Ryanair er jævnligt udsat for kritik, når det kommer til medarbejderes løn- og arbejdsvilkår. Mange af lavprisselskaberne har dog den store fordel i forhold til de »gamle« og etablerede luftfartsselskaber, at de ikke skal trækkes med overenskomster, der er baseret på forholdene, da sektoren var præget af monopoler og statsligt ejerskab.