Storbritannien til Ryanair: Sælg så Aer Lingus

Ryanair har af de britiske myndigheder fået besked på at reducere sin omstridte andel af konkurrenten Aer Lingus' aktier til under fem procent.

De britiske konkurrencemyndigheder er i en rapport kommet frem til, at Ryanairs beholdning af 29 pct. af det irske flyselskab Aer Lingus' aktier har indflydelse på konkurrentens strategi og politik. Fold sammen
Læs mere
Foto: FERNANDO ALVARADO

Det skriver Bloomberg News.

De britiske konkurrencemyndigheder er i en rapport kommet frem til, at Ryanairs beholdning af 29 pct. af det irske flyselskab Aer Lingus' aktier har indflydelse på konkurrentens strategi og politik. Derfor skal Ryanair sænke ejerandelen til under 5 procent. Aer Lingus siger selv, at Ryanair har brugt sin aktiebeholdning, som en trojansk hest for at forpurre selskabets tilbud.

Michael O'Leary, Ryanairs kontroversielle direktør, kalder beslutningen åbenlyst uholdbar og lover at udfordre den.

»Denne fordomsfulde tilgang til et irsk flyselskab er meget forstyrrende, når den kommer fra en engelsk regering, der ser sig selv som et skoleeksempel på en konkurrencemyndighed,« siger direktøren.

Han omtaler desuden flyselskabet som perifært, og kalder andelen værdiløs, hvis ingen køber træder frem. Aktierne har i øjeblikket en værdi af godt 350 mio. euro.

Rapporten er seneste skud på stammen i striden mellem Ryanair og flere europæiske myndigheder, der har stået på siden 2006. Senest sagde EU-kommissionen nej til at lade Ryanair købe konkurrenten, som ifølge unionen ville føre til højere priser og færre valgmuligheder for kunderne.