Revisorerne klar til at straffe brodne kar

Revisorforening vil frem over ekskludere de medlemmer, der forbryder sig mod god revisorskik.

Deloitte måtte beklage den dårlige kvalitet i revisionen og fyre den ansvarlige partner, da det i sommer kom frem, at Genan gennem en årrække havde sminket regnskaberne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FSR - Danske revisorer, der repræsenterer 6.000 danske revisorer, er klar til at at skrue bissen på overfor brodne kar i branchen. På en ekstraordinær generalforsamling har brancheforeningen gennemført vedtægtsændringer, der gør det muligt at ekskludere revisorer eller revisonsvirksomheder, der får én eller flere alvorlige bøder i Revisornævnet. Samtidig er der indført krav om at nye medlemmer skal dokumentere, at de arbejder seriøst med kvaliteten af revisionen.

»Branchen kæmper med en meget lille gruppe revisorer, der med deres handlinger skader det store flertal. Det vil vi ikke leve med i vor forening. Det at være medlem af FSR – danske revisorer er et kvalitetsstempel, som vi skal værne om. Med de vedtagne nye vedtægtsændringer viser vi meget klart, at FSR – danske revisorer ikke vil tolerere ”brodne kar”,« siger FSR – danske revisorers formand Jens Otto Damgaard.

Vedtægtsændringen kommer efter Genan-skandalen der rullede i sommer, da det kom frem, hvordan genbrugsvirksomheden gennem en årrække havde sminket regnskaberne og taget store lån på et usikkert grundlag. Revisionsvirksomheden Deloitte har efterfølgende erkendt, at kvaliteten af revisionen var kritisabel og fyrede som konsekvens den partner, der var på sagen.

»Omverdenen har en berettiget forventning om, at revisor som offentlighedens tillidsrepræsentant er troværdig og leverer arbejde af høj kvalitet. Det er helt afgørende for, at branchen kan bevare sin legitimitet og eksklusivitet. Foreningen har vist vejen med en række ambitiøse initiativer, der skal sikre, at kvaliteten fortsat er høj,« siger adm. direktør i FSR – danske revisorer, Charlotte Jepsen.