Rederiaktie på himmelflugt efter rekonstruktion

Nordic Shipholding har indgået en betinget rekonstruktionsaftale, og det har fredag eftermiddag sendt aktien på optur.

Læs mere
Fold sammen

Nordic Shipholding har indgået en betinget rekonstruktionsaftale med Nordic Maritime S.à r.l., der er en virksomhed, der kontrolleres af PAG, en af Asiens største alternative kapitalforvaltere. Aftalen, der ventes at falde endeligt på plads inden årets udgang, er efter meddelelsen steget 29 pct. til 0,8 pct.

Rekonstruktionens hovedpunkter er:

Nordic Maritime overtager gæld på i alt ca. 58 mio. dollar fra selskabets långivende banker og konverterer denne til nye aktier i Selskabet, svarende til ca. 75 pct. af selskabets udstedte aktier efter gennemførelse af transaktionen.

Selskabets långivende banker konverterer en samlet gæld på ca. 12 mio. dollar til nye aktier i Selskabet, svarende til ca. 15 pct. Selskabets udstedte aktier efter gennemførelse af transaktionen.

De nuværende aktionærer vil eje ca. 10 pct. af aktierne efter gennemførelse af transaktionen.

- Som følge af gældskonverteringen vil selskabets bankgæld blive reduceret fra 172 mio. dollar til 100 mio. kr., og der vil blive indgået nye låneaftaler i relation til denne gæld, oplyser selskabet.

Der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling omkring 25. november, hvor konstruktionen, der bygger på en række betingelser om blandt andet Finanstilsynets godkendelse af, at Nordic Maritime ikke er forpligtet til at give indløsningstilbud, skal vedtages.

- Rekonstruktionen anses for at være den bedst mulige løsning for Nordic Shipholding og dets interessenter i betragtning af de store gældsposter og de vedvarende lave fragtrater. Rekonstruktionen giver Nordic Shipholding mulighed for at fortsætte som tonnageudbyder med en nuværende flåde på seks produkttankere i størrelsesordenen 37.000-73.000 dwt., skriver Nordic Shipholding i meddelelsen.

/ritzau/FINANS