Red Barnet-film deler vandene

En kampagnevideo fra børne- og nødhjælpsorganisationen Red Barnet om konsekvenserne af folkeafstemningen om det danske retsforbehold har skabt hed debat på de sociale medier. Flere ledende politikere bakker op - men der er også kritiske røster.

En ny kampagnevideo fra Red Barnet har skabt flere stærke reaktioner på de sociale medier. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hold da op en stærk video!,« skriver udenrigsminister Kristian Jensen (V) på sin officielle Facebook-side om Red Barnets nye film, ”Tag stilling før du stemmer”.

Filmen, som også tidligere er blevet omtalt på markedsforing.dk, tager afsæt i Red Barnets arbejde med at beskytte børn mod seksuelle overgreb på nettet.

Det skriver markedsføring.dk.

Den er skabt af bureauet Republica/Konstellation, og den fortæller i skyggeteater-billeder og med dæmpet musik om, hvordan misbrug og overgreb på børn ikke respekterer landegrænser.

På Facebook har organisationen også lagt filmen op, ledsaget af bl.a. følgende ord:

»Vi har lavet en film om vores arbejde for at beskytte børn mod seksuelle overgreb på nettet. Det har vi, fordi vi gerne vil bidrage til, at danskerne sætter krydset på et så oplyst grundlag som muligt. Se med her og del meget gerne.«

Se kampagnefilmen her.

Delt af positive politikere

Og opfordringen til at dele er ikke gået upåagtet hen: Siden Red Barnet i går lagde filmen på Facebook, er den blevet set næsten 50.000 gange og delt over 550 gange, bl.a. af en række ledende politikere på tværs af partierne.

Herunder Martin Lidegaard (Rad), Christine Antorini (S), Jakob Ellemann-Jensen (V), Pia Olsen Dyhr (SF), Morten Bødskov (S) og Margrethe Auken (SF).

Også en række lokale partiforeninger har delt: Herunder bl.a. Socialdemokraterne i Viborg, SF i Nordjylland, Radikale Venstre i Kolding og Venstre i Ballerup og Varde.

Christine Antorini (S) kalder filmen ”en vigtig video”, og Trine Bramsen (S), der ligeledes har delt filmen på Facebook, understreger, at: ”det handler om rigtige børn og rigtige problemer, der er derude, som er grænseoverskridende - og som vi skylder børnene at bekæmpe.”

Også opfordrer til at se filmen, og Pia Olsen Dyhr (SF) skriver på Facebook: ”Jeg synes videoen på flot vis viser betydningen af SAMMEN er vi stærkest.”

Også kritik...

Men om end de fleste kommentarer er positivt, løftes der dog også kritiske røster mod filmen på Facebook.

En skriver fx følgende:

»Kære Red Barnet. Alle ønsker at gøre hvad der kan og skal gøres for at hjælpe børn, herunder beskytte dem mod seksuelle overgreb. Jeg forstår dog ikke, at I deltager på en sådan måde, med et så forsimplet budskab, som I gør. Hvis det bliver et nej, mener I virkelig, at man IKKE ville etablere et samarbejde omkring beskyttelse af børn mod seksuelle overgreb? Det ville jo være en skandale! At I anvender sådanne virkemidler i filmen taler ikke til fornuften, men til følelserne. Det internationale politisamarbejde er altså globalt og IKKE kun et spørgsmål om EU...«

En anden:

»De filmiske virkemidler I gør brug afspejler i mine øjne ingenlunde jeres erklærede ønske om en nøgtern fremstilling af jeres bekymringer. Musikken og billederne understøtter for mig at se (og høre) ikke et 'oplyst' valggrundlag, men appellerer i stedet til bestemte stemninger og følelser. Sagt lidt mere direkte så oplever jeg - til trods for min sympati for jeres erklærede ambition - at jeres video er manipulerende og i den forstand ikke udgør et stykke egentlig oplysning, men mere tenderer til propaganda.«

Du kan selv studere kommentartråden på Facebook her og deltage i debatten på Markedsføring.dk her.