Rambøll vokser på danske spidskompetencer

Den internationale danske ingeniørvirksomhed har fået godt fat i energiområdet inden for det seneste årti, og i dag er det koncernens stærkeste vækstområde.

Rambøll har de seneste år oplevet stor vækst inden for energiområdet. Et af de spektakulære energiprojekter lige nu er Polarled Pipelinen. Rambøll Olie & Gas har af Statoil fået til opgave at udforme en 481 km lang og 36 tommer stor rørledning til transport af gas fra Norskehavet til Nyhamna i det nordlige Norge. Fold sammen
Læs mere

Den tekniske rådgivervirksomhed, som i dag hedder Rambøll, blev grundlagt få måneder efter Anden Verdenskrigs ophør tilbage i 1945 af Børge Johannes Rambøll og Johan Georg Hannemann.

I dag små 68 år senere er kontoret med de to ingeniører vokset til næsten 10.000 medarbejdere ansat i Rambøll Gruppen over hele kloden.I de seneste år er den største vækst i koncernen sket inden for energi og olie/gas-området med vækstrater på 30 pct om året.»Vi har arbejdet fokuseret på energi­området de seneste 25 år. Her har vi set en fin udvikling, men i særlig grad de sidste fem år er energi og olie/gas blevet vores stærkeste vækstområde, forklarer Søren Holm Johansen.Rambøll har 1.500 medarbejdere bare inden for det område, hvoraf cirka 1.000 af dem sidder i Danmark og 500 i Mellem­østen og Norge. Det er typisk meget store opgaver i udlandet, som hiver ingeniør opgaver til kontoret i Danmark.Senest har Rambøll vundet en meget stor kontrakt med Statoil om at etablere en gasrørledning mellem fastlandet og en boreplatform i Nordnorge. I England og Tyskland har de respektive regeringer stort fokus på vindenergi i disse år, og her har Rambøll haft held til at komme med på en række større opgaver.Rambøll har fået godt fat i en global trend, hvor fokus i høj grad er rettet mod at bruge ressourcer, der findes lokalt.»Energiselskaber i hele EU omstiller sig i disse år til vedvarende energi. I Danmark har forsyningssikkerhed været på dagsorden siden 70erne, og det har givet os en række erfaringer og ekspertiser, som vi i dag kan nyde godt af, når vi går efter opgaver i EU og globalt,« forklarer Søren Holm Johansen.De danske erfaringer gør sig ikke kun gældende inden for vindenergi. Også en typisk dansk disciplin som fjernvarme bringer i disse år opgaver hjem til Rambøll.Særligt i Østeuropa er flere store fjernvarme­opgaver i gang, og i Mellemøsten har Rambøll held med projekter inden for fjernkøling.Søren Holm Johansen spår et markant vækstområde inden for køling i den del af verden i den nærmeste fremtid.