Plenti fik underskud på små 50 mio. kr. i første leveår

Det koster penge at starte et teleselskab op fra bunden, og det har også været tilfældet for Plenti, der gjorde sin entré på det danske marked i april 2016.

Arkivfoto. Plenti. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet fik et underskud på 46,9 mio. kr. i sit første regnskabsår, der dækker over perioden fra september 2015 til og med februar 2017. Det viser regnskabet, som for nylig er offentliggjort på CVR-registret.

»Årsrapporten bærer præg af, at det er virksomhedens første siden etablering. Der har i perioden været afholdt betragtelige investeringer til etablering af virksomheden og ikke mindst opbygning af en stærk markedsposition«.

»Resultatet af disse investeringer i virksomheden har været en markant vækst af kundeantal, organisation og omsætning,« skriver Plenti i regnskabet.

Plenti mener, at investeringerne har givet resultater, da det allerede efter et års drift har "en markant og stærk markedsposition". Resultatet bliver betegnet som "tilfredsstillende".

Plenti har for nylig rundet mobilkunde nummer 90.000, og selskabet forventer i det nuværende regnskabsår at fortsætte væksten og øge kundebasen.

»Ud over det fortsatte fokus på vækst i privatmarkedet vil vi også påbegynde salg til erhvervsmarkedet. Der vil således også blive investeret i virksomhedens vækst i den kommende regnskabsperiode,« skriver Plenti.

Teleselskabet kan desuden glæde sig over, at det i slutningen af sidste uge fik dispensation for nye EU-regler på telemarkedet, og dermed må Plenti modsat konkurrenterne gerne opkræve ekstra betaling, når kunderne bruger mobilen i Europa.

Plenti ejer ikke sit eget netværk og lejer sig derfor ind på 3's netværk, hvor det efter eget udsagn er blevet presset af høje priser som følge af de nye regler, der trådte i kraft i juni.