Plenti slipper for EUs roaming-regler

Det lille udbryderteleselskab Plenti har fået dispensation fra at følge de nye EU roamingregler, fremgår det af en afgørelse fra Energistyrelsen.

Plenti går fri af de nye EU-roaming-regler. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Det lille teleselskab Plenti, der er stiftet af rigmanden Morten Strunge samt Peter Mægbæk, er blevet fritaget fra at følge de nye roamingregler, som EU har indført for teleselskaber.

Det fremgår af en afgørelse fra Energistyrelsen, som ITWatch er i besiddelse af.

Reglerne er blevet udsat for kraftig kritik, da eksperterne mente, at reglerne især ville være en hæmsko for små selskaber som Plenti. Selskabet har derfor søgt - og nu fået - dispensation hos de danske telemyndigheder, der hører under Energistyrelsen.

Energistyrelsen skriver i afgørelsen, at man kan »konstatere, at Plenti har en negativ fortjeneste på mobiltjenester og en negativ detailroamingfortjeneste.« Derfor konkluderer styrelsen:

»På baggrund af ovenstående og i henhold til artikel 10 stk. 3 i Kommisisionens gennemførelsesforordning godkender Energistyrelsen den af Plenti modtagne anmodning om, at pålægge regulerede roamingtjenester et tillæg.«

Med andre ord. Når Plentis kunder bruger data i udlandet, kan Plenti opkræve ekstra betaling for forbruget.

Hos Plenti lyder konklusionen, at man nu som det første selskab i Danmark kan tilbyde abonnementer, hvor »kunderne ikke skal betale for roaming, de ikke bruger.«

»Det bliver et mobil-abonnement classic, der i bund og grund er det, som vi fornemmer, at kunder efterspørger,« siger adm. direktør i Plenti Peter Mægbæk til ITWatch.

Energistyrelsens afgørelse vil styrke selskabets position på markedet, vurderer han og peger samtidig på, at Plentis fritagelse også vil få positiv betydning for markedsstrukturen, hvor de såkaldte MVNO-selskaber, der køber sig ind på en netværksoperatørs netværk, er blevet presset af alt for høje priser som følge af de nye roamingregler.

»Med vores fritagelse undgår vi at komme i den klemme, fordi vi ikke bliver tvunget til at gøre det (tilbyde EU-roaming, red.) med et underskud. Det gør, at vi kan konkurrere mere frit, og strukturelt får vi et sundere marked, hvor netværksoperatører må genoverveje, om de virkelig vil udnytte deres monopolitiske position i markedet,« siger Peter Mægbæk.

Hos Strand Consult er direktør John Strand rystet over sagen, som han mener er meget skadelig for telemarkedet som helhed.

»Dette er med til at skævvride markedet herhjemme endnu mere, end det var. For med denne undtagelse så har Plenti mulighed for at tilbyde produkter på markedet, som de andre ikke kan.«