Playstation får sit eget selskab

Playstation har stadig en fremtræden plads på børneværelset eller i stuen. Og det er via den forretning, at Sony kunne slå de forventninger, som analytikerne havde til den japanske koncern.

Sony fastholder sine prognoser uændrede for hele virksomheden til hele året, men man venter nu et højere salg på spil og konsoller, mens der skæres i forventninger andre steder i forretningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN

Nettoindkomsten i tredje kvartal, der sluttede 31. december 2015 i det forskudte regnskabsår, endte på 120,1 mia. yen mod analytikernes forventning på 91,1 mia. yen ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

Sonys administrerende direktør Kazuo Hirai er i gang med at ændre koncernen fra producent af forbrugerelektronik til chips, videospil og film. Og det ser ud til at virker, da Sony har haft det største overskud i otte år som følge af populariteten af Playstation 4 konsoller.

- Salget i slutningen af året var enormt for spilleforretningen. Vi er begyndt at se de store blockbuster-titler komme ud, siger Hideki Yasuda, analytiker ved Ace Research Institute, til Bloomberg News.

Sony fastholder sine prognoser uændrede for hele virksomheden til hele året, men man venter nu et højere salg på spil og konsoller, mens der skæres i forventninger andre steder i forretningen.

Samtidig stiller den japanske koncern nu skarpt på streaming og online spiltjenester og propper Playstation, software og netværk operationer i et selskab: Sony Interaktiv Underholdning, der vil se dagens lys 1. april og have base i San Mateo, Californien.