Pirater får Mærsk til at hæve taksterne

Det er dyrt for rederier som Mærsk at sejle i det piratfyldte farvand ud for den østafrikanske kyst. Derfor har Mærsk valgt at hæve sit pirattillæg.

Foto: Joseph Okanga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stigende udgifter som følge af piraternes hærgen ud for den østafrikanske kyst, får nu Maersk Line til at hæve sit pirattillæg på en række af rederiets ruter fra næste måned. Tillægget er nu oppe på mellem 125 og 500 dollar pr. FEU.

Maersk Line begrunder forhøjelsen af det såkaldte 'piracy surcharge' med, at rederiet har stigende omkostninger til at sejle længere afstande, sejle med højere hastighed, indsætte flere og større skibe, samt øgede udgifter til at udstyre skibene med sikkerhedsudstyr til beskyttelse af skib og besætning mod piratoverfald.


Sidste år kostede pirater Mærsk en halv milliard kroner, fordi selskabet sejler hurtigere og længere for at slippe for piraterne.  

Tidligere er ét skib fra Mærsk blevet kapret af pirater. Således blev det A.P. Møller-Mærsk-ejede containerskib Maersk Alabama kapret af somaliske pirater i Det Indiske Ocean tilbage i 2009.