PayPals topchef går til Facebook

Facebook vil styrke sin beskedtjeneste Messenger og udvider måske snart til flere nye områder.

David Marcus, som gennem to år har været topchef for PayPal, forlader senere på måneden netbetalingstjenesten. Arkivfoto: Yuriko Nakao, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: YURIKO K NAKAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen i netbetalingstjenesten PayPal forlader sit job og skal nu arbejde for Facebook og få det sociale netværks beskedtjenester op i omdrejninger.

David Marcus har gennem de seneste to år stået i spidsen for PayPal, der ejes af internetauktionshuset eBay og i dag har 148 millioner aktive brugere. Det slutter senere denne måned, hvorefter han hos Facebook får ansvaret for beskedtjenesten Messenger, både i den version, som er koblet direkte til Facebook, og den fritstående applikation. Derimod skal han ikke stå for tjenesten WhatsApp, som Facebook-stifter Mark Zuckerberg i februar i år betalte 19 milliarder dollars eller 104 milliarder kroner for.

Analytiker: Facebook vil udvide

Ansættelsen af David Marcus i den ny oprettede stilling er et led i Facebooks oprustning til også at være stedet, hvor brugerne kommunikerer direkte med hinanden. Det sker, fordi Facebook presses af en række populære beskedtjenester som Snapchat og Line.

Der sendes omkring 12 milliarder beskeder gennem Facebook hver dag. Messenger har ifølge Facebook over 200 millioner månedlige brugere, mens WhatsApp har cirka 500 millioner.

Analytiker Brian Blau fra analysehuset Gartner, der følger teknologimarkederne tæt, siger til nyhedsbureauet Reuters, at ansættelsen af David Marcus kan ses på tegn på, at Facebook går efter at blive et bredere samlingssted og f.eks. også senere kunne sælge koncertbilletter eller foretage bordreservation på restauranter for at holde på brugerne.

Efterlader et stærkt hold

Google åbnede tidligere i år muligheden for, at man gennem posttjenesten Gmail kan overføre penge til hinadnen, og den kinesiske mobilbeskedtjeneste WeChat har gjort det muligt at bestille taxier.

eBays topchef, John Donahue, beklager David Marcus' fratrædelse men slår fast, at han efterlader et stærkt hold, og at PayPal står til at leve op til forventningerne for 2015.