Carl Icahn fyrer en bredside af mod Ebay-ledelsen

Den amerikanske investor Carl Icahn kommer mandag med en sønderlemmende kritik af ledelsen i Ebay, hvor Icahn via investeringsselskaber ejer en stor portion aktier.

Carl Icahn er utilfreds med Apple-ledelsen - og alligevel glad for Apple-aktien. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHIP EAST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Icahn er en såkaldt aktivistisk investor, der søger indflydelse i de selskaber, han investerer i, men uden at være del af hverken bestyrelse eller ledelse.

- Vi har været i mange vanskelige situationer i løbet af årene, men den totale mangel på ansvarlighed hos Ebay er det mest grove, vi nogensinde har set, skriver Carl Icahn i et åbent brev til Ebays aktionærer.

Han kritiserer blandt andet bestyrelsesmedlemmet Marc Andreessen, som ifølge Icahn flere gange har været en del af handler, som "får os til at tvivle på hans loyalitet over for Ebay".

Et andet bestyrelsesmedlem, Scott Cook, kritiseres for at sidde i bestyrelsen hos Ebay samtidig med, at han er stifter, aktionær og medlem af bestyrelsen i Intuit Inc., som ifølge Icahn er en direkte konkurrent til Ebays Paypal-forretning.

- Hvordan kan bestyrelsen have en samtale omkring strategien eller udviklingen hos Paypal, når en repræsentant for en direkte konkurrent, der har så meget på spil, er i lokalet? spørger han i brevet.

Icahn benytter desuden brevet til at gentage ønsket om at splitte Ebay og Paypal op i to separate selskaber for derved at skabe mere værdi for aktionærerne.