Pandora: Stærkt julesalg i alle regioner driver væksten

Smykkeselskabet Pandora fik sidste år en omsætning på 16,7 mia. kr. Og det er en stigning på knap 40 pct. i forhold til året. Det oplyste Pandora onsdag efter børstid.

Smykkeselskabet Pandora fik sidste år en omsætning på 16,7 mia. kr. Og det er en stigning på knap 40 pct. i forhold til året. Det oplyste Pandora onsdag efter børstid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

- Vi diskuterede om niveauet var nok til en meddelelse - og det syntes vi, siger Anders Colding Friis, administrerende direktør i Pandora, på selskabets kapitalmarkedsdag i Bangkok i Thailand torsdag.

Det var blandt andet medvind fra valutakurser på omkring 11 pct. sammenlignet med en forventet valutakurseffekt på cirka 10 pct. i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsrapporten for tredje kvartal 2015.

- Væksten var drevet af et stærkt julesalg i alle regioner - og der var tocifrede vækstrater i alle regioner i fjerde kvartal, siger Anders Friis Colding.

I tredje kvartal 2015 stod Nord- og Syndamerika for 36,5 pct. af omsætningen i kvartalet, mens Europa stod for 48,1 pct. og Asien og Stillehavsområdet for 15,4 pct.

Spørgsmål: Er det det samme billede, der går igen i fjerde kvartal?

- Vi har arbejdet hårdt for at få tallene på omsætningen på plads. Og vi kommer med flere detaljer, når vi kommer med regnskab for hele året til februar, lyder det fra direktøren.

- Generelt er vi glade for det stærke resultat, som vi har leveret i 2015, siger Anders Colding Friis.

I Australien har man dog overgået det højeste resultat, som man nogensinde har haft i regionen. Tilbage i 2009 på 184 mio. australske dollar svarende til mere end 900 mio. kr.

- Jeg kan sige, at vi nu er kommet i gang i Australien igen for alvor. Sidste år har vi slået tallet for 2009 i forhold til omsætningen, siger direktøren.

Pandora havde forventet en omsætning for 2015 på mere end 16 mia. kr.

Pandora gentager sine øvrige finansielle forventninger. Dermed venter selskabet fortsat en EBITDA-margin omkring 37 pct. for det forgangne år.

Pandora kommer med endeligt regnskab 9. februar.