Pandora-aktie styrtdykker efter skuffende regnskab

Pandora-aktien falder med mere end 9 pct. fra morgenstunden efter at have præsenteret regnskab for andet kvartal.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandora-aktien rasler ned tirsdag morgen, efter smykkekoncernen har aflagt regnskab for andet kvartal.

Ved børsåbningen falder aktien med mere end 9 pct. til kurs 695.

Det store fald kommer oven på et regnskab, hvor Pandora ikke kunne leve op til analytikernes forventninger for hverken omsætning eller overskud.

Analytikerne havde regnet med, at Pandora kunne lave et nettoresultat på 1,26 mia. kr. i 2. kvartal. Men det kunne ikke Pandora ikke præstere. Det danske selskab tjente omtrent 1,1 mia. kr. i det netop overståede kvartal.

Udlandet sælger ud

Inden børsen åbnede, havde blandt andre Sydbank forventet, at Pandora-aktien kunne stige en anelse. Ikke mindst fordi Pandora leverede en godkendt præstation på det vanskelige amerikanske marked.

Det er især nogle af de store udenlandske investorer, som lige nu sælger ud af Pandora-aktien. Den næststørste sælger er ifølge Økonomisk Ugebrev investeringsbanken Carnegie, som tidligere har været meget positive over for Pandora.

Det store Pandora-fald er godt nyt for de store amerikanske hedgefonde, som shorter aktien. Når man går short i en aktie, låner man en aktie, sælger den og håber så at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs. Det vil sige, at hedgefondene satser på, at Pandora klarer sig skidt, så aktien falder.

Nedjusteringsspøgelse lurer

I forbindelse med dagens regnskab fastholder Pandora sine forventninger til 2017. Det er ifølge Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, et positivt signal.

»Men det ændrer ikke ved det faktum, at smykkekoncernen skal løbe utrolig stærkt for at leve op til sine egne målsætninger. Det, tror jeg, er det, som investorerne reagerer på. Nedjusteringsspøgelset lurer stadig derude,« siger Michael Friis Jørgensen til Berlingske.

For nogle måneder siden lå Pandora-aktien i kurs 600, men aktien er siden steget. Samlet set er Pandora-aktien faldet 18,6 pct. i løbet af 2017 op til i dag.