Pandora skuffer - salg og overskud lavere end ventet

Smykkevirksomheden Pandora landede et overskud på 1,4 milliarder i andet kvartal. Det svære amerikanske marked er stadig en udfordring for Pandora.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Smykkevirksomheden Pandora kom ud af andet kvartal med et skuffende overskud på 1,387 milliarder kroner før skat. Det var noget mindre end analytikernes forventning på 1,59 milliarder kroner.

Heller ikke omsætningen levede op til forventningerne. Pandora omsatte i andet kvartal for 4,83 millarder, mens analytikernes gennemsnit lå på 4,93 milliarder.

Pandora har længe haft det vanskeligt på det svære amerikanske marked. Også denne gang stod salget i USA stille, mens der var fremgang andre steder i verden. Men faktisk var omsætningen på 1,27 milliarder i USA en anelse bedre, end analytikerne havde frygtet.

»Det er en kendt sag, at vi oplever udfordringer på det amerikanske marked, og det er ikke tilfredsstillende. Derfor har vi iværksat en række konkrete initiativer, der skal bringe væksten tilbage i USA, og det ser ud til at virke,« skriver adm. direktør Anders Colding Friis i regnskabet.

Mens USA står stille, buldrer Pandora frem på det relativt nye marked i Kina. Omsætningen landede på 362 mio. kr. - en vækst på 87 pct. fra 194 mio. kr. i kvartalet året før.

På baggrund af regnskabet udbetaler Pandora 9 kr. per aktie. Det løber i alt op i én milliard kroner. Samtidig sætter Pandora gang i et aktietilbagekøb på 446 mio. kr. Også i forbindelse med regnskabet for første kvartal, udbetalte Pandora udbytte.

Pandora har i mere end et halvt år været under pres fra en række store amerikanske fonde, som shorter aktien. Det vil sige, at de satser på, at Pandora klarer sig skidt, så aktien falder.

For nogle måneder siden lå Pandora-aktien i kurs 600, men aktien er siden steget til kurs 752,5 pct. Samlet set er Pandora-aktien faldet 18,6 pct. i løbet af 2017.