Pandora-kursfald tager til i styrke: Markedsværdien falder 9 mia. kr.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandoras regnskab for andet kvartal har fået en hård modtagelse på aktiemarkedet tirsdag, og kursfaldet er accelereret i løbet af dagen.

Pandora-aktien dykker tirsdag eftermiddag 10,8 pct. til 671 kr. efter at være faldet omkring 8 pct. fra start. Markedsværdien er dykket med 9,2 mia. kr., når man sammenligner med lukkekursen mandag.

Smykkeselskabets resultater i andet kvartal var svagere end ventet på de overordnede linjer. Omsætningen steg med 12 pct. til 4825 mio. kr., mens analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet en omsætning på 4928 mio. kr.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger, EBITDA, var på 1611 mio. kr., hvilket var et stykke under det ventede overskud på 1757 mio. kr.

Handlen med aktien er massiv, da der er langet 2,6 mio. Pandora-aktier over disken, mens gennemsnittet de seneste 30 dage har lydt på små 800.000. Det er primært udenlandske investorer, som har travlt med at trykke på salgsknappen.

Sidste gang, der blev handlet aktier i det omfang, var i forbindelse med regnskabet for første kvartal i maj.

»Det er fair nok, at aktien falder på regnskabet. USA er stadig udfordret, og marginerne var svagere, end markedet havde ventet, så det er ikke en overraskelse, at den falder,« siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank.

Pandora-aktien er samlet faldet omkring 27 pct. i år eksklusive udbytter. Det er eneste aktie i C20-indekset, der har givet negativt afkast i 2017. Markedsværdien lyder på 75,5 mia. kr.