Ny Wii skal redde Nintendo

Næste år kommer afløseren for den fem år gamle og dengang revolutionerende Wii-spillemaskine.

Selv ikke Supermario kan hjælpe Nintendo, der nu gør klar til en Wii 2. Foto: Kim Hyong-Hoon, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny Wii-spillemaskine i 2012 bliver japanske Nintendos bud på igen at tjene penge.

Nintendo vil til næste år lancere afløseren for den efterhånden flere år gamle Wii-spillekonsol. Det sker i forsøget på at vinde markedsandele tilbage fra Microsoft og Sony, som med Xbox 360 og PlayStation kæmper på et stadig hårdere marked, hvor det bliver sværere og sværere at holde de store overskud.

Klar til juni

Nintendo forventer, at 2011-overskuddet vil ende på niveau med sidste år trods lanceringen af den håndholdte 3D-spillemaskine, den brillefrie 3DS, for nylig. Det traditionelle spillemarked presses også af de dyrere mobiltelefoner, som i stigende omfang er små computere, og af de nye tavlecomputere, der ligeledes markedsføres som bærbare spillebuler.

Nintendo vil 7. juni fremvise den kommende Wii på det store E3-spilleshow i Los Angeles, USA.

Nintendo sendte for fem år siden rystelser gennem spillemarkedet, da Wii kom på banen. Det var den første spillemaskine, der gjorde det muligt at anvende kropsbevægelser til at styre spillene på skærmen.

Sidste år lancerede Microsoft så Kinect, og Sony kom med Move, der begge gør det helt muligt at lægge fjernbetjeningen (controleren) fra sig og udelukkende bruge kroppen.

Hård konkurrence og faldende salg

De tre store producenter - Nintendo, Microsoft og Sony - har alle sat priserne kraftigt ned på deres produkter, der samtidig har fået bedre indmad, i forsøget på at holde fast i køberne. Salget af Wii faldt dog i 2010 til 15,1 millioner styk mod 20,1 millioner i 2009, mens den håndholdte DS solgte i 17,5 millioner enheder mod 27,5 millioner i 2009. I år forventes DS-salget at gå helt ned til 11 millioner styk.

Nintendo venter derfor, at de første seks måneder af 2011 vil give et overskud, der er 63 procent mindre end sidste års. Til gengæld vil der igen komme stor gang i salget efter sommerferien.