Nintendos salg styrtdykker

Overskuddet på julesalget blev hele 46 procent mindre, og nu sænker spilproducenten forventningerne til salget af Wii og DS.

Salget af Nintendo-spil og -konsoller går ikke så godt i øjeblikket. Arkivfoto: Issei Kato, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev ikke pakket ret mange Nintendo-konsoller og -spil ud af julepapiret i 2010. Den japanske elektronikproducents salg styrtdykker og sænker nu også forventningerne for årets resultater.

Hele 46 procent mindre bliver Nintendos overskud i det ellers så vigtige julekvartal, hvor rundt regnet en tredjedel af omsætningen normalt kommer fra, hvis man er i forbrugerelektronikbranchen. Navnlig salget af den håndholdte men efterhånden flere år gamle Nintendo DS gik ned forud for lanceringen af den nye model, der kan vise spillene i 3D.

Udmeldingerne kommer, præcis som konkurrenten Sony melder klar med en ny, bærbar spillemaskine, der kommer på markedet sidst på året. Dermed skærpes kampen på spillemarkedet, der presses af den voksende mængde af mobiltelefoner, som også kan håndtere spil.

Sænker forventninger

Nintendo sænkede forventningerne til salget af Wii-spillekonsollen fra 17,5 millioner til 16 millioner, når regnskabsåret er omme med udgangen af marts. Der vil også kun blive solgt 22,5 millioner Nintendo DS mod tidligere forventet 23,5 millioner.

Driftsresultatet for oktober-december blev på 104,6 milliarder yen (6,9 milliarder kroner) mod 192,3 milliarder yen (12,7 milliarder kroner) i julen 2009, og det ligger under, hvad analytikerne forventede.

Nintendos hovedkonkurrenter er Sony, der har Playstation, og Microsoft, der har Xbox 360.