Ny dansker til tops i den internationale IT-branche

En 42-årig dansker skal fremover bestride topjob i milliardkoncernen Hitachi Data Systems. Danmarks måske største internationale navn gav head-hunterne sine bedste anbefalinger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Navnet er Svenningsen. Niels Svenningsen.

Muligvis i dag et forholdsvist ubeskrevet blad i den brede danske offentlighed, men i den danske IT-branche er han et stort navn efter at have bestredet en række topjobs hos bl.a. Compaq og IBM.

Den slags talenter opfanger de internationale head-huntere hurtigt, så de kontaktede danskeren, da japanske Hitachi Data Systems stod og manglede en direktør for deres største salgsområde i Europa - der tæller ni lande. Det skriver Børsen.

Den børsnoterede japanske virksomhed, der er en af verdens største på markedet for datalagring, omsætter for mere end 40 mia. kr. - og har på konsolideret basis 355.000 ansatte.

"Det er bare for stor en mulighed til ikke at slå til, selvom jeg er ked af at skulle skuffe folk i Dansk Bredbånd, siger den 42-årige Niels Svenningsen til Børsen. Han forlader topposten i Dansk Bredbånd efter kun et halvt år i jobbet.

"Det bliver en udfordring at få organisationen i Hitachi styrket, så vi kommer til at stå stærkere blandt andet gennem aftaler med IT-forhandlerkanalen. Og jeg har erfaringen med mig fra den direkte kontakt til storkunderne og fra IT-forhandlerkanalen, så jeg er sikker på, at det nok skal lykkes," siger Niels Svenningsen om de udfordringer, han står over for.

Han er blot en af en efterhånden lang række danskere, der har fået meget tunge jobs i globale IT-virksomheder. Blandt dem kan nævnes Jens Moberg, der i dag er blandt de 100 højest placerede ledere i Microsoft, mens Jim Hagemann-Snabe er placeret højt oppe i tyske SAP.

En anden tidligere dansk topchef på den internationale IT-scene, Kasper Rørsted, var indtil 2004 topchef i Europa for Hewlet-Packard. I dag er han næstkommanderende i den tyske industrigigant Henkel, hvor han til januar overtager jobbet som øverste koncernchef med ansvar for 55.000 ansatte og en omsætning på et trecifret milliardbeløb.

Kasper Rørsted fortæller, at han kun havde rosende ord at sige om Niels Svenningsen, da han blev kontaktet i søgeprocessen for at høre, hvordan han ser Niels Svenningsen.

"Hitachi er en fantastisk innovativ og veldrevet virksomhed, og at Niels Svenningsen nu tager dette internationale job, er en helt naturlig udvikling," siger Kasper Rørsted.