Nu sprøjter kineserne containere for zika

De kinesiske myndigheder har indskærpet reglerne omkring håndteringen af containere fra visse lande i et forsøg på at forhindre, at zikavirussen kommer ind i landet. Og det lader til at betyde, at containerne ved ankomsten til de kinesiske havne kan blive sat i karantæne i en til tre dage, mens de sprøjtes.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: REMKO DE WAAL

Det skriver branchemediet joc.com.

Kina kræver ifølge mediets kilder, at last fra i alt 68 lande - herunder USA, der er Kinas største handelspartner - er forsynet med et certifikat, som viser, at der er blevet foretaget tiltag, som har udryddet eventuelle myg i lasten. Ellers vil lasten blive sprøjtet af de kinesiske myndigheder ved ankomsten, og den proces kan altså tage op til tre dage.

En udfordring for amerikanske eksportører af landbrugsprodukter kan blive, at deres varer kan nå at fordærve, mens de er sat i karantæne.

USA er først for nyligt kommet på Kinas tjekliste.

Zika har i den senere tid spredt sig hurtigt i særligt Sydamerika. Men også i USA er der meldt om tilfælde af lokal smitte. Blandt andet har et nabolag ved storbyen Miami registreret en række zika-tilfælde.