Kinesisk centralbank dræner likviditet for at begrænse gearing

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, har drænet det største beløb fra det finansielle system i seks måneder. Det øger spekulationen om, at centralbanken holder likviditeten i kort snor som en del af bestræbelserne på at dæmme op for en overdreven gearing.

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, har drænet det største beløb fra det finansielle system i seks måneder. AFP PHOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

People's Bank of China har mandag drænet 245 mia. yuan netto fra det finansielle system gennem omvendte genkøbsaftaler. Det er den største en-dags dræning siden begyndelsen af marts.

- People's Bank of China hensigt om at bremse gearing har været indlysende lige siden de genoptog brugen af længereløbende omvendte repo-forretninger. Det ligner en stramning og et modtræk til en for løs likviditet. Men de vil gerne undgå utilsigtede konsekvenser - det er derfor, vi så de stigende injektioner i sidste uge for tæmme rentesatserne, siger analytiker Chen Long fra Bank of Dongguan Co i Guangdong-provinsen til Bloomberg News.

Trækket kommer efter sidste uges 670 mia. yuan store injektion for at imødegå den kommende ferie-efterspørgsel.

De monetære myndigheder har signaleret, at de ønsker at begrænse den løbske låntagning. Centralbankens vicedirektør Yi Gang er citeret for at sige, at målet er at nedbringe væksten i gearingen.

People's Bank of China har i løbet af den seneste måned genstartet brugen af både 14- og 28-dages udlånsværktøjer i stedet for den normale syv-dages løbetid.

De kinesiske markeder vil være lukket i uge 40 - næste uge.