Novozymes nedjusterer for tredje gang i år

Salgsvæksten i Novozymes er lavere end forventet, hvilket betyder, at enzymkæmpen må nedjustere endnu en gang.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novozymes nedjusterer på ny forvetningerne til 2016. Det fremgår af selskabets regnskab onsdag.

Mens Novozymes tidligere forudså en organisk salgsvækst 2-4 procent i danske kroner, venter enzymgiganten nu en salgsvækst på 2 procent i danske kroner.

Samtidig nedjusteres selskaberne til salgsvæksten til 0-1 procent i danske kroner mod tidligere 1-3 procent som følge af de justerede forventninger til væksten.

»Vores nye innovative løsninger er kommet langsommere fra start, end vi havde forventet, og derfor er vores salgsvækst lavere, end vi havde forventet ved årets start,« siger Novozymes' adm. direktør, Peder Holk Nielsen i forbindelse med regnskabet.

Nedjusteringen sker på grund af udfordrede vaskemiddel-, føde- og drikkevare- samt landbrugsmarkeder. Novozymes arbejder blandt andet sammen med amerikanske Monsanto om mikrobiologiske løsninger til landmændene, så de kan få mere ud af deres marker. Men landmændene køber færre af produkterne, når der er lavvande i kassen.

Derfor forventes salget til landbrugs- og foderindustrien fortsat at udvise moderat vækst, skriver Novozymes i regnskabet.

På trods af dagens skuffende nedjustering forventer Novozymes stadig at nå en vækst i periodens resultat på 8-9 procent, oplyser selskabet.

»Vi arbejder os igennem denne lavvækstperiode ved at flytte ressourcer til kundevendte tiltag, accelerere innovation og reducere vores omkostningsniveau på andre områder. Vores pipeline med bæredygtige biologiske løsninger er stærk, og vi vil lancere en række lovende nye produkter i de kommende kvartaler,« siger Peder Holk Nielsen.