Novozymes leverer varen i andet kvartal

Enzymproducenten kommer ud af andet kvartal på linje med det forventede. Valutaeffekt får dog Novozymes til at skære toppen af forventningerne til salgsvæksten.

Læs mere
Fold sammen
I forhold til analytikernes estimater rammer Novozymes plet med resultaterne i andet kvartal. Det fremgår af enzymproducentens kvartalstal, der er blevet offentliggjort fredag morgen.

Omsætningen lander på 3.025 millioner kroner mod 2.851 millioner kroner samme periode sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) lander på 734 millioner kroner, hvilket er 60 millioner kroner bedre end andet kvartal 2012. Det får overskudsgraden til at liste sig op på 24,3 procent.

Kvartalstallene er meget tæt på det forventede. Estimaterne fra SME Direkt lød på en omsætning 2.986 millioner kroner og et driftsoverskud på 720 millioner kroner.  
Novozymes' administrerende direktør Peder Holk Nielsen peger da også på, at kvartalet ikke har budt på de store overraskelser.

»Årets første seks måneder forløb som forventet. Salget og indtjeningen steg i løbet af halvåret, og vi er godt på vej til at indfri vores forventninger til den organiske salgsvækst og til overskudsgraden for året som helhed. Vi arbejder hårdt på vores strategiske prioriteter, nemlig at fremme innovation i forretningen og opbygge vores vækstplatforme, og jeg er glad for at kunne notere fremskridt på begge disse områder,« siger han i en kommentar i regnskabet.

Novozymes måtte i første kvartal melde om skuffende salg stort set over hele linjen, og derfor har fredagens kvartalstal været ventet med spænding. På trods af at tallene er helt på linje med det ventede, skærer Novozymes toppen af forventningerne til årets resultat. Det skyldes »ugunstig« udvikling i valutakurserne.

Før lød forventningerne til salgsvæksten på mellem fem og otte procent - nu lyder den på mellem fem og syv procent. Samme mønster ses i forventningerne til den primære drift. Den lød tidligere på mellem fire og syv procent. Nu lyder den mellem fire og seks procent.

Derimod tror Novozymes-toppen nu, at årets overskud kommer til at ligge i intervallet syv til ni procent. Det er en positiv indsnævring i forhold til de tidligere seks til ni procent.