Novozymes glæder sig over Obamas energiplan

Nocvozymes hæfter sig ved den rolle, som biobrændstoffer kan spille i Obamas aggressive klimakamp.

Foto: Søren Bidstrup

Novozymes, der blandt andet lever af at sælge enzymer til fremstilling af majsbaseret bioethanol i USA, og som er førende inden for enzymer til fremstilling af næste generations biobrændstoffer, glæder sig over den amerikanske præsident, Barack Obamas, planer for landets fremtidige energi- og klimapolitik.

Adam Monroe, direktør for Novozymes i Nordamerika, roser i en kommentar Obama for hans "fornyede" opfordring til, at USA "aggressivt bekæmper klimaændringer". Og foruden det overordnede mål om i 2020 at have reduceret CO2-udledningen med 17 pct. fra 2005, var der da også støtte til ethanolindustrien.

»Biobrændstoffer har en vigtig rolle at spille i at øge vores energisikkerhed, fremelske den økonomiske udvikling på landet og reducere drivhusgasserne fra transportsektoren,« hedder det i Obamas klimaplan.

»Det er derfor, at administrationen støtter Renewable Fuels Standard og investerer i forskning og udvikling med henblik på at bringe næste generations biobrændstoffer frem,« lyder det videre.

Adam Monroe hæfter sig ligeledes ved Obamas melding om, at præsidentens budget for 2014 indeholder en øget funding til investeringer i grøn energi på tværs af alle regeringens institutioner med 30 pct. til ca. 7,9 mia. dollar. Investeringerne inkluderer en række teknologier, herunder avancerede biobrændstoffer.

»Vi er klar til at besvare præsident Obamas opfordring til at bekæmpe klimaændringerne - bioteknologi gør allerede sin del,« siger Adam Monroe, der henviser til, at produktionen af biobrændstoffer ikke kun genererer investeringer og arbejdspladser, men også reducerer CO2-udledningen fra biler og lastbiler.

Adam Monroe fremhæver i øvrigt Novozymes' andre løsninger, som kan reducere CO2-udledningen.