Novo tilføjer 750 mio. til skandinaviske biotekfonde

Novo A/S satser yderligere på innovation på den danske hjemmebane med 750 mio. kr. til nye fonde rettet mod skandinaviske biotekvirksomheder.

Sten Scheibye, formand for Novo Nordisk Fonden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo ønsker, at kapitaltilførslen skal tiltrække flere investorer og øge konkurrenceevnen på området.

Det skriver Børsen.

»Vi ser, at potentialet i regionen er stort, og når vi ser på hvad der mangler, så er det kapital og kompetencer, siger investeringsdirektør i Novo Seeds«, Søren Møller, til Børsen.

Pengene har til formål at skabe nye venturefonde i samspil med andre aktører. Dermed ønsker Novo Seeds, som forvalter pengene, at stifte nye fonde på lige fod med andre investorer. Den øgede satsning kommer på et tidspunkt, hvor nyopstartede danske biotekselskaber i en årrække har leveret stærke resultater.

De unge danske biotekvirksomheder er i højere grad blevet attraktive for forskellige investorer ifølge Martin Bonde fra Danske Biotek. Det er sket i takt med, at investeringsselskaberne er blevet mere erfarne på det danske marked, samt at kvaliteten og ledelseskompetencerne i de nystartede virksomheder er blevet bedre.

Novo Seeds har i øjeblikket 16 investeringer i unge life-science og biotekvirksomheder og foretager årligt nye investeringer for 175 mio. kr.