Novo-ejer ansætter britisk topchef

Novo A/S, der er hovedaktionær i både Novo Nordisk, Novozymes og Chr. Hansen, har udpeget en brite til at efterfølge Eivind Kolding, der blev fyret som topchef for det stenrige danske investeringsselskab tidligere på året.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novos pengetank er klar med en ny topchef, der skal tage over den fyrede Eivind Kolding. Bestyrelsesformanden for Novo A/S, Sten Scheibye har siden februar været på jagt efter en afløser for Kolding, der ganske enkelt blev fyret på gråt papir.

Manden, der fremover skal stå i spidsen for Novo-pengetanken bliver britiske Kasim Kutay, der har 25 års erfaring med investment banking inden for healthcare. Det oplyser Novo A/S i en pressemeddelelse.

»Bestyrelsen har haft et stort og kvalificeret udvalg af kandidater til positionen. Kasim Kutay har et imponerende generalieblad inden for ledelse og betydelig ekspertise inden for healthcare,« siger Sten Scheibye i meddelelsen.

51-årige Kasin Kutay er i forvejen et kendt ansigt i Novo Gruppen, som han i flere år har samarbejdet med i rollen som rådgiver. Den nyudnævnte Novo-topchef indledte sin karriere hos Morgan Stanley, hvor arbejdede som finansiel rådgiver i 18 år.

»Jeg indledte mit samarbejde med Novo A/S, kort efter selskabet blev grundlagt, da jeg blev bedt om at holde et indlæg om strategiske trends i den farmaceutiske sektor. Siden har vi holdt tæt kontakt, og jeg har rådgivet selskabet om både opkøb og salg. Jeg har endvidere været heldig også at løse opgaver for en række andre større danske selskaber, og jeg er ofte i Danmark. Jeg nyder virkelig at være i Danmark og ser frem til at flytte til København,« siger Kasim Kutay.

Kasim Kutay er britisk statsborger, født i Egypten af tyrkiske og syriske forældre. Han er gift og har tre børn.

Karim Kutay har sin første arbejdsdag som direktør i Novo A/S den 1. september,