Eivind Kolding fyret som administrerende direktør i Novo A/S

Efter cirka to år som administrerende direktør i Novo A/S, et datterselskab til Novo Nordisk Fonden, fratræder Eivind Kolding sin stilling med udgangen af februar.

Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere A.P. Møller - Mærsk- og Danske Bank-direktør Eivind Kolding stopper i Novo A/S efter to år som adm. direktør. Det melder Novo A/S i en pressemeddelelse.

Novo A/S, der er ejet af Novo Nordisk Fonden og er et holdingselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, varetager forvaltningen af fondens aktiver.

Ifølge bestyrelsesformand Sten Scheibye har Novo A/S brug for en direktør med en anden baggrund end Eivind Koldings.

»I forbindelse med at Novo A/S skal ansætte en ny CFO (økonomidirektør, red.), har bestyrelsen benyttet anledningen til at genoverveje den samlede profil på den fremtidige ledelse af Novo A/S. Bestyrelsen er i den sammenhæng kommet til den konklusion, at det på længere sigt vil blive nødvendigt med en CEO (adm. direktør, red.) med en anden baggrund end Eivind Koldings. Derfor har vi indgået en aftale med Eivind Kolding om, at han fratræder, og vi vil nu sætte en søgning i gang efter hans afløser. Den nye direktør får dermed ansvaret for at ansætte sin nye CFO,« siger Sten Scheibye, formand for både Novo A/S og Novo Nordisk Fonden.

56-årige Eivind Kolding fratræder ved udgangen af februar, og indtil der er fundet en ny adm. direktør, vil Sten Scheibye træde til som arbejdende bestyrelsesformand.

Formanden understreger, at der ikke er utilfredshed med de resultater og investeringer, der er skabt under Eivind Koldings ledelse.

»Novo A/S vil komme ud af 2015 med det bedste årsresultat nogensinde, og jeg vil gerne takke Eivind Kolding for den udvikling, han har stået i spidsen for. Vi ser dog behovet for en anden profil på længere sigt, uden at vi har tænkt os at melde mere detaljeret ud om dette på nuværende tidspunkt af respekt for rekrutteringsprocessen,« siger Sten Scheibye.

Eivind Kolding udtrykker forståelse for bestyrelsens ønske om at finde en ny adm. direktør.

»Jeg har været meget glad for min tid i Novo A/S og de gode resultater, der er opnået. Jeg har forståelse for, at bestyrelsen ønsker, at en anden skal stå i spidsen for selskabet på den lange bane. I den situation er det naturligt at gennemføre skiftet nu,« siger Eivind Kolding.

Novo A/S oplyser, at Eivind Kolding som følge af fratrædelsen ikke genopstiller til valg i Novo Nordisk A/S’ og i Novozymes A/S’ bestyrelser ved de kommende generalforsamlinger, da begge poster ligger i naturlig forlængelse af at være CEO i Novo A/S. Til gengæld genopstiller han til valg i NNIT A/S’ bestyrelse.

Selskabet oplyser videre, at Eivind Kolding fremover primært vil fokusere på rådgivnings- og bestyrelsesarbejde i og uden for erhvervslivet.

Eivind Kolding er uddannet jurist og har inden jobbet i Novo A/S beklædt stillingen som ordførende direktør i Danske Bank 2012–2013. Før dette var Eivind Kolding i 22 år ansat i A.P. Møller - Mærsk-koncernen, bl.a. som skibsreder og adm. direktør i Maersk Line, som økonomidirektør i A.P. Møller-Mærsk-gruppen og som adm. direktør i Maersk Hong Kong.

TV: Næppe nyt topjob til Eivind Kolding