Novo Nordisk politianmeldt af Finanstilsynet

Novo Nordisk er blevet meldt til politiet af Finanstilsynet for at oplyse markedet for sent om afvisningen den nye insulin Tresiba i USA.

Foto: Nils Meilvang. Lars Rebien Sørensen (til højre) og Novo-ledelsen brugte et par dage på at analysere Tresiba-afvisningen, før de meldte det offentligt ud.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver medicinalselskabet i en meddelelse tirsdag morgen.

Anmeldelsen er faldet, fordi Finanstilsynet mener, at Novo Nordisk for sent videregav information fra de amerikanske sundhedsmyndigheder om, at disse ikke kunne godkende selskabets langtidsvirkende insulin Tresiba og kombinationsproduktet Ryzodeg.

Novo Nordisk oplyste om afslaget søndag 10. februar i år efter at have modtaget meddelelsen fra FDA om aftenen fredag  8. februar. Finanstilsynet vurderer, at meddelelsen skulle være faldet allerede fredag, fremgår det.

»Novo Nordisk er af den opfattelse, at selskabsmeddelelsen blev offentliggjort rettidigt, men anerkender beslutningen fra Finanstilsynet og tilsigter at samarbejde med de relevante myndigheder i disses undersøgelse,« skriver Novo Nordisk selv i meddelelsen.

Medicinalselskabet vurderer endvidere, at selv om kravet om offentlighed kan siges allerede at gælde fredag aften, da meddelelsen fra FDA kom, var Novo i sin gode ret til at udsætte offentliggørelsen, indtil konsekvenserne af FDAs beslutning var blevet »analyseret tilstrækkeligt«, hvilket Novo selv mener var tilfældet søndag aften.

Det hører desuden med til historien, at selskabet bag fondsbørsen i København, Nasdaq OMX, indledte en lignende undersøgelse af Novo 12. februar, hvorfra konklusionen siden lød, at der ikke var basis for at finde, at Novo Nordisk havde brudt reglerne.