Novo A/S klar til opkøb for milliarder

Hovedaktionærerne i Novo Nordisk, fonden Novo A/S, er efter et umådeligt godt 2014 parat til at bruge sin bugnende pengetank til opkøb for adskillige milliarder.

Eivind Kolding, adm. direktør for Novo Nordisk Fondens pengetank, Novo A/S. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Dermed er fonden på trapperne med en stor investering, gerne for et tocifret milliardbeløb, der kan få fondens penge ud at arbejde, beretter fondens direktør, Eivind Kolding.

- Vi kan se, at med den kapital vi har i dag, og den vi forventer, vil komme til, så kan vi foretage nogle rigtigt store investeringer. Vores holdning er, at vi hellere vil foretage en stor investering end at ende med en meget stor portefølje af små- og mellemstore selskaber. Vi skal have noget, der fylder noget, udtaler Eivind Kolding ifølge Erhverv.

Krav til en investering før den 'fylder noget' i Novo A/S regnskab er stort; i 2014 og 2013 købte Novo A/S således henholdsvis medicinalselskaberne Sonion og Xellia for 4 og 4,05 mia. kr.

Novo A/S' finansieringsafdeling sidder efter et godt 2014 med en pengetank på 25 mia. kr., som altså er klar til at blive sat i aktivering.