Eivind Kolding om NNIT: »Det ser godt ud«

Ny storaktionær i NNIT, Novo A/S' Eivind Kolding, er glad for børsstarten for it-selskabet og åbner for at købe flere NNIT-aktier.

»Det er en begivenhedsrig dag, når et selskab går på børsen og når det sker med så stor opbakning, så er det ekstra glædeligt. For Novo A/S' side er vi rigtigt glade for at være kernekunde og ankeraktionær i selskabet med 25,5 procent,« siger Eivind Kolding, adm. direktør for Novo Nordisk Fondens pengetank, Novo A/S.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han fulgte roligt og afslappet med i de første minutters handel fredag morgen, men der er ikke tvivl om, at Eivind Kolding, administrerende direktør i Novo A/S, var tilfreds med NNIT's børsdebut.

Novo A/S køber nemlig 25,5 procent af aktierne i NNIT til åbningskursen 125. Og i minutterne efter åbningen kunne han se kursen tordne op til omkring 170. Så en pæn del af kursgevinsten på åbningsdagen, bliver i Novo-familien.

»Det er en begivenhedsrig dag, når et selskab går på børsen og når det sker med så stor opbakning, så er det ekstra glædeligt. For Novo A/S' side er vi rigtigt glade for at være kernekunde og ankeraktionær i selskabet med 25,5 procent.«

»Men vi ser os selv som langsigtet ejer. Selvfølgelig er vi glade for, at kursen bevæger sig, men det er ikke det, vi fokuserer på. Det vi fokuserer på er, at det er selskab, som støtter op om gruppen og arbejder for life science. Det er en god investering,« siger Kolding.

Novo Nordisk bevarer 25,5 procent af aktierne, så i alt 51 procent af NNIT fortsat er på Novo-hænder.

På sigt kan det dog ende med, at Novo - som også er hovedaktionær i Novo Nordisk - køber Novo Nordisk ud af NNIT, så det alene er Novo A/S der har kontrollen med it-selskabet.

»Det kan ikke udelukkes. Det er ikke noget, der er nogen konkrete planer om, men vores mission i Novo A/S er at eje aktier i spændende selskaber helst inden for life science, som vi mener det her er. Vi er langsigtede investorer og vi vil være at se på aktionærlisten i mange år frem,« siger Eivind Kolding og fortsætter:

»Det er vigtigt, at NNIT bliver i Novo-familien. Det er godt for selskabet og man skal heller ikke glemme at der er meget stor forretningsrelation stadigvæk mellem NNIT og Novo Nordisk så af den grund er det også meget rart at der er nogle familiemæssige bånd,« siger Novo-direktøren.