Nets-aktien er presset fra flere sider efter børsdebut

Nets kan fredag se tilbage på en uge som børsnoteret selskab. Men aktiekursen har ikke rejst sig fra det skred, der blev sat i gang for en uge siden, da betalingsserviceselskabet gik på børsen.

Nets topchef, Bo Nilsson. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Ud over generelt mismod i markedet på en uge, hvor C20 Cap siden åbningen fredag i sidste uge er faldet 3,2 pct., er der andre ting, der også har trykket aktiekursen ned fra udbudkursen på 150 kr. til 137,30 kr. Det svarer til et fald på 8,5 pct.

- Hvor en børsnotering normalt opfattes som en eksklusiv klub for få medlemmer, så fik mange nok tildelt flere aktier, end de havde ventet. Det giver et salgspres på aktien, når der derudover er investorer, som kun køber for så efterfølgende at sælge hurtigt, siger Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

Han peger samtidig på, at der kommet nyheder frem efter børsnoteringen, som ligeledes har været med til at presse aktien.

- Havde vi i fredags vidst, hvad vi ved nu, så blev aktien prissat for dyrt, siger Per Hansen.

DÅRLIGE NYHEDER

Han peger på nyheden om, at verdens største kapitalforvalter, Blackrock, har købt omkring 14 pct. af de aktier, der blev udbudt og nu ejer 7,3 pct. af Nets.

- Trækker vi købene fra Blackrock fra, var interessen omkring Nets meget mindre, end det indtryk man fik. Og det er også en faktor, der spiller ind, når man ser en faldende aktiekurs, siger Per Hansen.

Fredag er det så kommet frem, at Danske Bank har sagt farvel til Nets i forbindelse med Mobilepay. I stedet har banken indgået en aftale med den svenske konkurrent Bambora, som fra nu af skal stå for internationale korttransaktioner på Mobilepay.

Selv om det kun drejer sig en meget lille del af omsætningen i Nets, der nu går til svensk side, så er det hele signalværdien, der trykker stemningen omkring aktien.

- Når folk i forvejen har ondt i maven og leder efter en årsag til at sælge, så er det ikke det, der skal til, vurderer Per Hansen.

LANG TID TIL REGNSKAB

Skal aktiekursen løfte sig, skal der gode nyheder til. Og ifølge Per Hansen har et nynoteret selskab normalt en til to positive ting i skuffen, de kan hive op efter en børslancering.

- Nets kommer med regnskab for tredje kvartal 9. november, hvor jeg forventer, at de man har nået sine mål for 2016 inden det sidste kvartal for året. Men der er meget lang tid til 9. november, påpeger Per Hansen.

- Som det ser ud lige nu, så var aktien i Nets lidt for dyr. Samtidig ser det ud til, at emissionsbankerne ikke gjorde deres arbejde godt nok og var parat med investorer, der skulle købe op, hvis kursen faldt. De er nok gået sælgers ærinde lidt for meget, lyder det fra Nordnets investeringsøkonom.