Så dårlig har Nets' første uge på børsen været

Nets-aktien har kurs mod et fald igen torsdag, og meget skal gå godt for Dankort-selskabet, hvis ikke børsnoteringen præsterer den dårligste startuge af de seneste års store nynoteringer.

Adm direktør i Nets,Bo Nilsson, åbnede måske champagnen en omgang for tidligt. Nets-aktien har nemlig haft en rigtig dårlig første uge på børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Var du én af dem, der fik fat i en Nets-aktie til 150 kroner op til noteringen? Og følte du dig lidt heldig? Den følelse har formentlig taget en rutsjebanetur siden, for det er gået én vej efter Dankort-ejeren kom på børsen for en uge siden: Nedad.

I skrivende stund er der kun et par timer til, at Nets afslutter sin første uge som børsnoteret, og facittet tegner til at blive rødt. Nets-aktien er siden noteringen faldet med 4,67 pct., så der skal altså en mere end god nyhed til at redde den flade børsstart.

Og Nets' lettere miserable start på livet på Nasdaq hører bestemt til de dårligste noteringer i mange år. Berlingske Business har samlet en lille liste over de seneste, større noteringer i Danmark, og her skiller Nets sig i den grad ud fra de andre nynoteringer på børsen.

Listen ser således ud:

1. Pandora +23,1%
2. ISS  +13,25%
3. Chr Hansen +8,67%
4. DONG Energy +7,87%
5. Matas +0,43%
6. STG +0,2%
7. Nets -4,67%

Det er altså en sjældenhed, at aktier falder i deres første uge på børsen. For bankerne bag børsnoteringen af Nets må det give et par grå hår i hovedet, for det er en kunst for de dyrtbetalte corporate finance-afdelinger at ramme en noteringspris, så der er gevinst til både gamle og nye aktionærer. I Nets' tilfælde har der mest bare været gevinst til de gamle i form af kapitalfondene Advent og Bain samt den danske pensionskasse ATP.