Møns Bank vender minus til plus på bundlinjen

Møns Bank har vendt minus til plus i 2014. Banken er kommet ud med et overskud før skat på 21,2 mio. kr. mod et negativt årsresultat i 2013 på minus 23,2 mio. kr. Nedskrivningerne er faldet til 17,2 mio. kr. i 2014 mod 75,3 mio. kr. året før.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nettoresultatet lander på 18,3 mio. kr. mod minus 15,7 mio. kr. året før, viser regnskabet. Basisdriften, som er resultatet før nedskrivninger på udlån, kursregulering og skat, er dog faldet med 10,9 mio. kr. til 36,3 mio. kr.

- Årsagen til den mindre basisdrift i 2014 skyldes stigende omkostninger, idet banken har valgt at investere i bankens fremtidige udvikling. Omkostningsstigningen forventes at aflejre stigende indtægter over de kommende år, så investeringen samlet set bliver bidragende til bankens fremtidige basisdrift, skriver banken i regnskabet.

Banken forventer samlet set et resultat af bankens basisdrift i 2015 i størrelsesordenen 23-28 mio. kr., hvilket vil være en tilbagegang fra 2014. Og ledelsen i Møns Bank mener, at den økonomiske udvikling i samfundet og det ekstremt lave renteniveau fortsat vil give store udfordringer for den finansielle sektor.

- Det er endvidere ledelsens forventning, at 2015 fortsat vil byde på en meget begrænset vækst i økonomien, skriver banken i regnskabet.