Møns Bank venter lavere basisresultat i 2016

Møns Bank venter i 2016 et resultat før nedskrivninger på udlån, kursregulering og skat på 27-32 mio. kr. Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2015.

PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Møns Bank har de seneste to år kunnet mærke den store konkurrence på udlån i sektoren. Det skriver banken i sit regnskab for 2015, der er offentliggjort mandag.

Ser man pmaerå basisdriften, som er resultatet før nedskrivninger på udlån, kursregulering og skat, endte den sidste år på 37,6 mio. kr., hvilket er et fald fra de 39,8 mio. kr., banken havde året før.

Og faldet forventes at fortsætte i år. Møns Bank venter i 2016 et resultat før nedskrivninger på udlån, kursregulering og skat på 27-32 mio. kr., fremgår det af selskabets årsregnskab for 2015.

KONKURRENCEN ER SKÆRPET
- Udfordringerne for banken i det kommende år vil blive en skærpet konkurrence på de gode udlån, og herudover forventes udviklingen på de finansielle markeder ikke umiddelbart at forbedre mulighederne for at skabe en væsentlig bedre indtjening på bankens overskudslikviditet, hedder det i regnskabet, der fortsætter:

- Det er således ledelsens samlede vurdering, at sektorens basisdrift fortsat er under pres, hvilket også vil være gældende for Møns Bank.
Sidste år var bankens udlån på 1192,3 mio. kr. mod 1047,2 mio. kr. året før. Indlånene steg til 1785,5 mio. kr. i 2015 fra 1566,3 mio. kr. i 2014.
Nedskrivningerne på kunderne lød på 9,3 mio. kr. mod 17,2 mio. kr. i 2014. Til sammenligning lød denne post på nedskrivninger på 75,3 mio. kr.l i 2013.

NY FILIAL KOSTER
Sidste år steg bankens samlede omkostninger med 4,9 pct. til 92,2 mio. kr. Det er blandt andet en etablering af en filial i Næstved, der har kostet.

- I forhold til vurderingen af bankens omkostningsudvikling skal medvurderes, at banken i indeværende år har haft fuld omkostningspåvirkning i forhold til etableringen af bankens filial i Næstved, hvor der i sammenligningstallet for sidste år kun indgik cirka 3 måneders drift. Banken har i indeværende år ikke haft nævneværdige enkeltstående omkostninger, skriver Møns Bank i regnskabet.