Millionerne sværmer om serieiværksætter

En celeber kreds af investorer skyder 150 millioner kroner i den danske sammenligningstjeneste Samlino.dk, der er de finansielle serviceydelsers svar på Momondo.dk.

De to stiftere af sammenligningsportalen Samlino.dk er glade og tilfredse. De har nemlig lige fået et kapitaltilskud på et trecifret millionbeløb. Th. Mads Fauerholt og tv. Kristian Pitzner-Jørgensen. Foto: Emil Hougaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En global kapitalfond, Asiens rigeste families pengetank og en af Japans allerstørste finansielle investorer har netop sammen med to af verdens prominente tech-iværksættere og tre danskere skudt 150 millioner kroner i den danske sammenligningsportal Samlino.dk.

Bag investeringsrunden gemmer sig den globale kapitalfond ACE & Company, der har en række vellykkede investeringer i teknologivirksomheder bag sig. Eksempelvis taxitjenesten Uber, Pinterest, der er et socialt medie, som fungerer som en digital opslagstavle, og Transferwise, der er online service til at sende penge til udlandet.

Pengetanken Pacific Century Group, der er ejet af Hong Kong-familien Li Ka Shing, er en anden stor investor.

Den tredjestørste investor er et af Japans største finansielle selskaber, SBI Holdings, der ejer platforme, der ligner Samlinos og som også står bag internetbanken E-trade.

Dertil kommer den globale investeringsvirksomhed Nova Founders, der har skudt penge i over 30 teknologivirksomheder verden over.

Men ikke nok med det.

Det er også lykkedes de to stiftere af Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen og serieiværksætteren Mads Faurholt-Jørgensen, der i 2014 etablerede selskabet, at få Marcus Pincus, der har stiftet Zynga og som bl.a. er kendt for spillet Farmville, og stifteren af Pay Pal og en af store investorer i Facebook Peter Theil til at bidrage med investeringskroner til den danske sammenligningsportal. De største danske investorer er den tidligere Nordea-direktør Thorleif Krarup, ISS’ tidligere topdirektør Waldemar Schmidt og Saxo Banks Lars Seier Christensen.

Det er blot et år siden, at selskabet hentede 15 millioner kroner i en investeringsrunde. Dengang var den båret af de tre store danske indskydere.

Administrerende direktør for ACE & Company Marc Syz siger i pressemeddelelsen, at han er »meget imponeret over« Samlino.dks »resultater og kvaliteten af teamet. Forsikrings-, bank- og telemarkederne er en unik mulighed og har hidtil været relativt uberørt af teknologi.«

De to stiftere har delt arbejdet mellem sig i arbejdet for at hente mere kapital til Samlino.dk. Kristian Pitzner-Jørgensen har taget sig af de danske investorer, som til dagligt i øvrigt også er sparringspartnere for de to stiftere. Waldemar Schmidt bliver konsulteret, når det drejer sig om ledelse, og de to bankfolk, når det gælder finansielle forhold.

Hentede 300 millioner hos Goldman Sachs

Mads Faurholt-Jørgensens opgave har været at gøre arbejdet i de internationale investorkredse blandt andet ved hjælp af hans globale netværk. Mads Faurholt-Jørgensen har som 31-årig prøvet mere end de fleste i en hæsblæsende karriere, der har ført ham verden rundt. Det er godt et år siden, at den succesfulde Mads Faurholt-Jørgensen hentede 300 mio. kr. hos bl.a. Goldman Sachs. Penge, der skulle bruges til at revolutionere den finansielle sektor med selskabet Nova Founders Capital.

Samlino.dk’s mission er at ændre de danske forbrugeres vaner, når de køber finansielle serviceydelser. Og er på sit felt at sammenligne med Momondo.com, der prismæssigt sammenligner flyrejser, og Trivago.com, der prismæssigt gennemtrawler hotelbranchens udbud.

»Vi kigger på alle ydelser, der har et abonnementslignende forhold. Det vil sige forsikring, hvor du betaler en præmie en gang om måneden eller om året. Banker, hvor du betaler en rente. Telebranchen, hvor du betaler for et abonnement – eksempelvis for bredbånd eller mobiltelefoni. Det er alle brancher, der kan være komplekse og vanskelige at gennemskue,« siger administrerende direktør og stifter Kristian Pitzner-Jørgensen.

Fem milliarder i besparelse

De to stiftere vurderer, at den 150 millioner kroner store investering vil kunne hjælpe danskerne til en besparelse »på fem milliarder kroner om året.«

Kristian Pitzner-Jørgensen siger, at de stort set ingen konkurrenter har på det danske marked, og de slet ikke forventer, at der pludselig dukker en udenlandsk spiller op på deres bane.

»Danmark er ganske enkelt for småt og for uinteressant,« siger han. Samlino.dk beskæftiger i dag 120 medarbejdere.

Og der er muligheder for vækst, understreger Mads Faurholt-Jørgensen:

»I England bliver disse serviceydelser brugt i langt højere grad end herhjemme, Hvor under fem procent af danskerne i dag bruger deres tid online på at undersøge og sammenligne finansielle serviceydelser, er tallet i England i dag 83 procent.«

De mange penge skal bruges på markedsføring, der øger kendskabet til Samlino.dk og dens produkter. Virksomheden vil også investere i, at porteføljen af produktkategorier bliver udvidet samt til udvikling af virksomhedens teknologi.

I øjeblikket har sammenligningstjenesten indgået partnerskab med flere end 40 af de største selskaber inden for de sektorer, som de arbejder med.