19-årige Cecilie udvider forretningen og jagter tocifret millionomsætning

Cecilie Villadsen er en ihærdig teenager med mange ambitioner. Hun har netop udvidet sin millionforretning med endnu en webshop, der denne gang henvender sig til herrerne. Planen er at fordoble omsætningen.

Cecilie Villadsen er i øjeblikket på forretningsrejse i Paris, hvor billedet er taget. (Privatfoto) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det hele begyndte med brugte Levis-shorts og en god ide. Cecilie Villadsen var kun 14 år, da hun begyndte at designe shorts med amerikanske flag og Star Wars-motiver.

Shortsene solgte hun videre på Trend­sales og Facebook til 430 kroner per par, og de gik som varmt brød. Nogle dage solgte hun shorts for 1.200 kroner og andre dage for 3.000 kroner.

»Folk viste stor interesse. Det vilde var, at jeg solgte dem om vinteren, « fortæller Cecilie Villadsen begejstret.

Allerede dengang vakte Cecilie Villadsen opsigt. Det er trods alt ikke hver dag, at en 17-årig pige beslutter sig for at blive selvstændig og vel og mærket har succes med det.

To år senere er Cecilie Villadsen fyldt 19 år, og ambitionerne er ikke blevet mindre siden sidst. Med hjælp fra sine forældre kører hun nu to webshops - henholdsvis americandreams.dk og americanguys.dk.

Sidstnævnte, Americanguys.dk, er Cecilie Villadsens nyeste projekt, og som navnet indikerer er ambitionen nu at fange mændene.

Ramte et hul i markedet med sin webshop

Sidste år omsatte Cecilie Villadsen for seks millioner kroner, og i år skal det beløb i hvert fald fordobles, siger hun til Berlingske Business.

Cecilie Villadsen sælger ikke sine egne shorts mere på grund af mangel på timer i døgnet. I stedet forhandler hun udenlandske mærker som Calvin Klein, Tommy Hilfiger og nogle af Bestsellers brands som Vila og Pieces.

Hun vælger kun det tøj og tilbehør, der passer lige til hendes univers, hvor det er det amerikanske og bohemestilen, der hersker. Ifølge hende selv har hun ramt et hul i markedet med sin webshop.

»Jeg følte dengang i 2012, at udvalget var for kedeligt og minimalistisk. Der manglede simpelthen en webshop, som var dansk, og som solgte en mere bohemian stil,« fortæller hun.

En haj til Instagram

Cecilie Villadsen bruger derfor mindre tid med synålen og holder i stedet øje med de nyeste modetendenser. Derudover bruger den unge iværksætter også megen tid på nærværende kundekontakt.

Cecilie Villadsen, ung iværksætter

»»Jeg følte dengang i 2012, at udvalget var for kedeligt og minimalistisk. Der manglede simpelthen en webshop, som var dansk, og som solgte en mere bohemian stil.««


Det gør hun blandt andet ved hjælp af Facebook og særligt Instagram. Det er også derfor, at man aldrig bare ser et billede af selve produktet på hendes Instagram-profil. For hende handler det om at være i øjenhøjde med kunderne, og her er hendes alder en force, da hun er jævnaldrende med sin målgruppe og ved, hvad de vil se på Instagram.

»Jeg plejer at sige, at hvis du poster de samme traditionelle billeder af dine produkter, som også findes på din webshop, så er der ingen grund til, at folk følger dig på de sociale medier,« siger Cecilie Villadsen.

Hun er lige blevet færdig på handels­gymnasiet i Aalborg, og hun lægger ikke skjul på, at det har været en hård periode. Måske fordi skoleopgaver efter hendes mening ikke er lige så spændende at arbejde med som forretningen.

Men nu skal der 100 procent fokus på Cecilie Villadsens business, og ud over det nye projekt til herrerne skal hun i gang med et showroom i Nørresundby.

Drømmen er at blive en af Europas største webshops. For Cecilie Villadsen er det nemlig kun førstepladsen, der tæller.