Milliardopkøb gør dansk koncern til europæisk sværvægter

Den danske byggemarkedskoncern, DT Group, der ejer kæderne Silvan og Stark, styrker sin markedsposition med kæmpeopkøb i Finland. Målet er at blive blandt Europas tre største på området.

Den danske byggemarkedskoncern DT Group vil være blandt Europas største. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Et nyt medlem er føjet til DT Groups byggemarkedsfamilie, der blandt andet inkluderer de danske kæder Silvan og Stark. Koncernen overtager nemlig finske Puuskeskus, der hidtil har været en af gruppens største konkurrenter i Finland. Opkøbet er det største for DT Group siden årtusindskiftet.

Puuskeskus, der har 23 butikker i Finland og Estland, havde sidste år en omsætning på 230 millioner euro, svarende til lidt over 1,7 milliard danske kroner. Ifølge DT Groups koncernchef, Ole Mikael Jensen, vil DT Group dermed sidde på omkring en femtedel af det finske marked.Med opkøbet har DT Group taget et stort skridt i retning af at opfylde koncernens ambitiøse mål.

»Det her opkøb er begyndelsen til et større investeringsprogram i Norden, som vi fra ledelsens side er meget fokuserede på,« siger Ole Mikael Jensen og uddyber, at »Min ambition er, at vi skal ramme et salg på 1 milliard euro i hver af de nordiske lande. Det har vi allerede nået i Danmark, som vi fortsætter med at investere i, og vi er der næsten i Finland takket være det her køb. Næste opgave er så Sverige og Norge.«

Og det vil få DT Group op i den europæiske superliga.

»Hvis man bortregner vvs-grossister, vil vi absolut være en af de mest betydende operatører i Europa. Formentlig vil vi ligge i top tre i på kontinentet, og mit bud er, at vi bliver nummer to.«

Men det kræver flere opkøb i både Norge og Sverige, hvis målet skal nås. Ole Mikael Jensen understreger da også, at koncernen »følger markedet«, men han vil ikke over for Berlingske oplyse, hvilke konkrete virksomheder DT Group lurer på i Norge og Sverige.

»Vi er noget mere kritiske i forhold til opkøb, end vi har været hidtil,« fortæller Ole Mikael Jensen og fortsætter: »Det vil ikke altid kunne give et afkast eller være relevant at købe en gammel spiller på markedet. Det kan til tider være nemmere selv at starte noget op. Fremtidens butik vil blive mindre, og derfor vil vi starte en hel del selv.«Tidligere på måneden købte DT Groups svenske selskab desuden Perssons Byggcentrum. En mindre kæde med to byggehandler øst for Göteborg.