Mr. Silvan siger farvel til dansk byggemarkedskæmpe

Efter tre år i spidsen for DT Group med byggemarkedskæderne Stark og Silvan fratræder Ole Mikael Jensen overraskende jobbet med virkning onsdag den 30. september.

Afgående koncernchef for DT Group, Ole Mikael Jensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største byggemarkedskoncern, DT Group, siger overraskende farvel til sin topchef gennem tre år, den 45-årige Ole Mikael Jensen.

Det sker i forbindelse med koncernens regnskab for året 2014/15, der efter en vanskelig begyndelse endte med en salgsvækst i den fortsættende forretning på otte pct. til 2,5 milliarder euro eller 18,6 milliarder kr.

Ole Mikael Jensens exit er overraskende, fordi han så sent som i juni sidste år fortalte Berlingske Business, at DT Gorup gerne skulle have indfriet sin målsætning om en omsætning på 30 milliarder kr. den dag, han afleverede koncernen til sin efterfølger. Det sker altså ikke.

DT Group, der tidligere var kendt som Danske Trælast, er ejet af den britiske byggematerialekoncern, Wolseley.Og Ole Mikael Jensen har arbejdet på ledelsesplan i den nordiske del af koncernen i ni år - de sidste tre altså som koncernchef. Men det får en ende onsdag den 30.september.

Ole Mikael Jensen undestreger, at han ikke har smækket med døren, og at døren ikke er blevet smækket i for ham.

»Jeg har haft en dialog om fremtiden med Wolseley, som vi har hvert eneste år, og der har jeg gjort det klart, at jeg ikke forventede at tage tre år mere, og så er vi blevet enige om, at det passer godt nu for mig at stoppe,« siger Ole Mikael Jensen til Business.

Han erkender, at det sidste årsregnskab ikke ikke prangende, men han fremhæver, at regnskabet for det sidste halve år til gengæld er det.

»Det sidste halvårsregnskab er helt fantrastisk. Vi har igangsat de sidste store initiativer i fase 1 i vores strategiplan, som jeg har været hovedmand for, og som blev sat i gang 1. februar. Siden da er vi vokset syv pct. i omsætning og 14 pct. på bundlinjen,« siger Ole Mikael Jensen og fortsætter:

»Der har været syv års krise i Europa, og det har givet grå hår, men nu er markedet på vej frem. Men jeg må også erkende, at det kommer til at tage tre-fire år at implementere resten af vores strategiplan, og så må man overveje, om skal man tage hele den næste rejse eller lade være. Jeg ville gerne have drevet det til de 30 milliarder, men man skal passe på ikke hat blive hængende så længe, at alle bliver trætte af én«.

Ole Mikael Jensen får da også tak for indsatsen af Wolseleys topchef Ian Meakins, der nu går i gang med at søge en ny topchef for den nordiske forretning.

Ole Mikael Jensen ser frem til nye udfordringer, men har ingen konkrete jobplaner.

DT Group driver Silvan og Stark i Danmark og tilsvarende byggemarkeder og tømmerhandler i Sverige, Norge og Finland. Herhjemme ligger koncernen især i hård konkurrence med Bygma, Bauhaus, Jem & Fix og et hav af mindre, lokale tømmerhandler, byggemarkeder og specialiserede netbutikker om salg af byggevarer til gør-det-selv-folket og den professionelle håndværker.

I det nu afsluttede regnskabsår er driftsresultatet i den fortsættende forretning dalet til 96 mio. euro, svarende til 715 mio. kr., hvilket er en anelse svagere end året før. Og det er altså den første halvdel af året, der trækker ned -  og ikke mindst Finland.

En af Ole Mikael Jensen hovedopgaver det seneste år har været at integrere det finske opkøb, Puukeskus med en omsætning på godt 2 milliarder kr. og 400 ansatte i DT Group-

DT Group har i alt cirka 7.000 ansatte.