Optræk til budkrig om byggemarkeder

Silvan-ejeren, DT Group, melder sig nu i kampen om at overtage flere af de mindre og mellemstore trælastforhandlere i Danmark.

Foto: LARS MØLLER/STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Koncernen har netop fået bestyrelsens godkendelse til at kigge flittigt efter opkøbskandidater i Danmark.

Udmeldingen kommer, efter at dagbladet Børsen i sidste uge kunne afslører, at en kapitalfond arbejder med planer om at skabe en ny stor milliardkæde, der skal tage kampen mod store aktører som blandt andre DT Group.

»Vi er interesserede i at deltage i konsolideringen. Vi vil gerne i snak med dem, som mener, at det er tid til et generationsskifte eller på anden måde er interesserede i et ejerskifte,« siger adm. direktør Steen Weirsøe fra DT Group.

DT Group er ejet af den britiske trælastkæde Wolseley, og beslutningen om at forsøge at købe op blandt de mellemstore trælastkæder i Danmark kommer fra bestyrelsen i Wolseley.

»Vi kigger primært på det danske marked, men det kan også ske i Sverige eller Norge. Vi har valgt ikke at ekspandere i alle lande, men i de områder, hvor vi driver en effektiv forretning. Derfor har bestyrelsen i Wolseley besluttet at satse på opkøb i Norden,« siger Weirsøe.